09. jun. 2022 - 9:22

Uhyggelig video viser knivdrab på 31-årigEn 31-årige mand er død, efter han blev stukket ned foran et værtshus i Sydhavnen onsdag aften. En video viser de uhyggelige sekunder omkring drabet

(OBS: Presse-Fotos.dk har af hensyn til de pårørende og efterforskningen valgt ikke at bringe videoen. Københavns Politi opfordrer desuden til, at optagelserne ikke deles med andre en politiet)

OPDATERING 12.33: Københavns Politi har i en beklagelig fejl byttet om på den afdøde og den hårdtsårede. Før i denne artikel stod der, at det var den 35-årige, der var død, men det er altså den 31-årige, der er afgået ved døden.

En nu efterlyst drabsmand står over for den 31-årige afdøde og en anden 35-årige mand foran Sydvest Bodega på P. Knudsens Gade i København. Ikke mange sekunder efter ligger den 31-årige død midt på fortovet, mens den 35-årige, der senere blev kørt i kritisk tilstand til Rigshospitalets Traumecenter, med blod rendende ned ad sig haltende forsøger at komme væk

En video som Presse-Fotos.dk er i besiddelse af viser hele optrinnet.

SE OGSÅ: 35-ÅRIG AFGÅET VED DØDEN EFTER KNIVSTIK

Hvad der er sket inde på værtshuset og før selve knivstikkeriet, det efterforsker politiet netop nu.

”Efterforskningen kører på fuldtryk, så det er sparsomt, hvad vi kan oplyse netop nu,” fortæller Københavns Politi til Presse-Fotos.dk. Politiet er også i besiddelse af videoen og har derfor et klart signalement af gerningsmanden, der endnu ikke er anholdt.

Video optaget fra et lejlighedsvindue

’Ej, ej, ej, ej, han bløder helt vildt,’ lyder det fra kvinden, der filmer hele knivstikkeriet fra et lejlighedsvindue, som Presse-Fotos.dk vil vurdere, ligger 50 meter fra den voldsomme scene.

Forinden har den 31-årige og den 35-årige rendt rundt nede på fortovet foran den efterlyste drabsmand, der tydeligvis har en kniv i hånden. De to mænd lunter lige så stille væk fra drabsmanden, men pludselig vender den 31-årige sig om og stiller sig foran den kommende drabsmand.

Få sekunder går der her fra, før han løfter kniven og stikker den ned i den 31-årige, som falder til jorden med det samme.

SE OGSÅ: TO PERSONER RAMT AF KNIVSTIK I KØBENHAVN: PERSON ALVORLIGT SÅRET

Drabsmanden går derefter hen og på siden af den 31-årige, der nu ligger på jorden, bukker sig ned og samler en knivlignende genstand, som den nu afdøde havde i hånden. Det får den 35-årige, der står halvanden meter bag drabet, til at komme med et flyvespark mod drabsmanden, der dog når at få samlet kniven op og stikke den 35-årige.

Han falder ned på jorden og i en kamp for sit liv sparker han flere gange ud mod drabsmanden, der læner sig ind over ham og stikker flere gange. Drabsmanden bevæger sig efter, hvad Presse-Fotos.dk vil vurdere til af være fire til fem knivstik, væk fra den 35-årige, der prøver at rejse sig op.

Hårdt såret får den 35-årige rejst sig op og går i modsat retning af drabsmanden, der også har vendt sig om og går væk. Den 35-årige er flere gange ved at falde ned på jorden som følge af knivstikkene, men løber besværet og haltende væk.

Hele optrinnet varer i alt 44 sekunder.

Presse-Fotos.dk er på nuværende tidspunkt ikke klar over, hvad det er, som drabsmanden tager ud af hånden på den 31-årige, da han ligger ned. Den 35-årige, der i samme sekund kommer med et flyvespark på drabsmanden, har også en knivlignende genstand i hånden under hele episoden. Det er vigtigt at understrege, at Presse-Fotos.dk ikke er klar over eller i stand til at vurdere, om det, som den afdøde 31-årige og den 35-årige har i hænderne, er knive. Det kan være andre genstande på samme størrelse.

SE OGS: TUMULT I RETTEN EFTER FORVARINGSDOM TIL TIDLIGERE HOOLIGANLEDER

Hjælp politiet

Politiet har som beskrevet endnu ikke anholdt drabsmanden. De ved dog, at han efter episoden forsvandt i retning mod Sjælør Station. Derudover har Københavns Politi et klar signalement af ham og beskriver ham som i 20’erne eller 30’erne og med lysblond hår. Han var onsdag aften iført en blå hættetrøje og sorte bukser. Politiet er også i besiddelse af videoen af knivstikkeriet.

Hvis du har oplysninger i sagen bedes du kontakte politiet på 1-1-4.

OPDATERING 09.35: Københavns Politi fortæller i en pressemeddelelse, at de nu har en klar ide om, hvem drabsmanden er, og at de opfordrer ham til at melde sig selv.

”Vi har med hjælp fra vidner og optagelsen af knivstikkeriet et godt billede af, hvem der er gerningsmanden, og ham leder vi efter lige nu. Er der vidner, der ved, hvem han er og hvor han befinder sig, så hører vi selvfølgelig gerne fra dem, og jeg vil også opfordre ham til selv at kontakte os,” siger politikommissær Peter Kamp fra Københavns Politi.