Blev du også blitzet? Over 600 bilister fanget af fartkontrollen

Fartkontrol
Illustrationsfoto

Mange bilister er blevet blitzet i en fartkontrol og kan se frem til bøder på mindst 1200 kroner. En bilist mister kørekortet mens en anden også får taget bilen – bilisten er sigtet for vanvidskørsel.

Det er næppe en overraskelse, at se fartkontrol på de danske veje. Det er middel, der virker til at få straffet fartsyndere og derfor gør politiet hyppigt brug af metoden.

De danske bilister kører fortsat for stærkt og det skaber utryghed – især i byzonerne. Derfor komme politiet ud med fartkontrollen for at sikre, at folk ikke kører mere end de tilladte 50 kilometer i timen.

Det var heller ingen undtagelse, da politiet foretog fartkontrol sidst i september og det er nu blevet tid til at betale bøderne. De kommer i e-boks i de kommende dage.

Over 600 blitzet – 72 får klip i kortet

Kameraet på politiet fartkontrol havde travlt. Hele 615 gange blev bilister fanget og dermed blitzet. De kan alle se frem til en bøde.

72 af de blitzede bilister kørte så hurtigt gennem den nordsjællandske by, Kagerup, at det også kommer til at resultere i et klip og dermed en højere bøde.

Det oplyser Nordsjællands Politi i døgnrapporten.

Fartgrænsen er 50 kilometer i timen på strækningen med fartkontrol, men bilisternes tunge højre fod gør, at mange suser forbi med højere hastighed end det tilladte.

Det er dog ikke kun bøder og klip, der er kommet ud af politiets fartkontrol. Én bilist kommer til at modtage beskeden om en betinget frakendelse af kørekortet.

Den helt store taber af alle, der er blevet blitzet i kontrollen er dog en bilist, som både kan se frem til en bøde for vanvidskørsel, frakendelse af kørekortet og en konfiskering af bilen.

Politiet lancerede deres nye våben mod bilister, som gør det endnu sværere at komme uden om deres fartkontrol.