Her er politiets nye våben mod fartsyndere: Kan se tre vognbaner på én gang

Politiets spritnye udstyr skal give bedre arbejdsvilkår til personalet og flere fartsyndere i kassen. I mange år har politiet gjort brug af kassevogne med forhøjet tag, men nu kan kameraer med skarpere syn klare opgaven.

Det nye udstyr kommer blandt andet med et kamera, som kan fotografere bilisterne, selvom de har passeret den trefod, som udstyret står på.

“Hvis en trafikant passerer måleudstyret med for høj hastighed, vil et ekstra kamera automatisk tage et billede bagfra, når køretøjet er passeret”, skriver FDM på sin hjemmeside.

Motorcyklister og ‘snedige bilister’ bliver også fanget

Med det ekstra kamera vil det nu også være muligt for politiet at fange motorcyklister i højere grad. Også bilister, der kører uden forreste nummerplade vil blive fotograferet, selvom de har passeret udstyret. For hvis du kører for hurtigt og ikke bliver blitzet foran, så har udstyret fortsat mulighed for at fange nummerpladen bag på bilen.

Kan se tre vognbaner på en gang

Det spritnye udstyr kommer med en række forbedringer, som blandt andet giver politiet mulighed for at blitze bilister i tre vognbaner på samme tid. Det skal dog være i samme retning, hvis politiet skal kunne overvåge alle vognbanerne på en gang.

I fremtiden kan personalet fra politiet også se frem til at parkere vognene væk fra udstyret, så de er sværere at spotte for de bilister, som er på udkig efter dem. Udover dette vil de nye vogne også være udstyret med bedre stole, større varmeapparat og bedre beskyttelse mod grov hærværk udefra.