Elvis Presleys sjældne ejendele på auktion

Dansk bud på Oscar-vinder fundet.

Elvis Presleys ting bliver sat på auktion i weekenden til glæde for sangerens mange fans. Nu får fansene muligheden for at eje hans ejendele.

Elvis-fans verden over har meget at se frem til.

Tidligere på året blev det annonceret, at en verdensturné vil finde sted i London, Las Vegas, Tokyo og Berlin, hvor man hylder legenden med et hologram.

Nu får hans fans så tilmed muligheden for at erhverve sig hans personlige ejendele, når flere af hans ting bliver sat på auktion.

Der er tale om yderst sjældne genstande fra Elvis’ tid i musik- og filmverdenen. Blandt andet vil der være mulighed for at byde på hans guldringe og et brev skrevet af Beach Boys-medlemmet Brian Wilson.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Auktionen finder sted i weekenden den 31. august og 1. september.

Selvom det er over 40 år siden, Elvis døde, har nogle objekterne en ganske særlig betydning.

‘Denne særlige auktion har nogle ret stærke genstande med hensyn til følelsesmæssige forbindelser for folk’, siger auktionsholderen Brigitte Kruse.

En medicinbøtte fra marts 1977, blot fem måneder inden Elvis Presley dør, er nemlig også en del af auktionen.

Elvis bliver for mange anset som en af de største rockstjerner nogensinde. Han blev i sin tid kaldt The King eller Kongen af rock ‘n’ roll og har efterladt en varig indflydelse på musik og kultur.

I år er det præcis 47 år siden, at rocklegenden døde i en alder af blot 42 år. Hans musikalske og kulturelle indflydelse består dog endnu.

For år tilbage udkom filmen Elvis i 2022, og dette har medvirket til stadig stigende interesse for hans historie.

En stor digter er død. I sin tid nåede han at udgive over 40 værker samt arbejde som radio-vært.