Dommen er faldet: 16 års fængsel til 35-årig for at planlægge terror i Danmark

Retten i Holbæk har tirsdag idømt en 35-årig mand 16 års fængsel for at planlægge terror. To medsammensvorne har fået henholdsvis ni og seks måneders fængsel.

Midt- og Vestsjællands Politi skriver i en pressemeddelelse:

“Retten fandt torsdag i sidste uge den ene af de tre tiltalte – en 35-årig mand fra Holbæk – skyldig i forsøg på terror ved manddrab og bombesprængning, terrorfinansiering og terrorfremme.

De to øvrige, en kvinde på 31 år og en mand på 37 år, der begge har familiemæssige relationer til den 35-årige, blev frifundet for den rejste tiltale for medvirken til forsøg på terror, men blev fundet skyldige i at have ydet økonomisk støtte ved at overføre beløb til en person tilknyttet Islamisk Stat.

LÆS OGSÅ: Efter 16 måneder: Politiet vil udvise tre for at planlægge terror i Danmark

Den 35-årige blev af retten straffet med 16 års fængsel, mens den 31-årige og den 37-årige fik hhv. 9 måneders og 6 måneders fængsel.


De tre har siddet varetægtsfængslede siden 6. februar 2021 i sagen, hvor i alt 13 personer har været fængslet i sagen. Sigtelserne mod de øvrige er tidligere frafaldet.

”Vi er ikke under sagen blevet klogere på, hvor et terrorangreb skulle finde sted, men vi er af den klare overbevisning, at vi med anholdelserne har forhindret, at et angreb blev ført ud i livet. Retten markerer med dagens strafudmåling, at der er tale om særdeles alvorlig kriminalitet”, siger specialanklager John Catre Nielsen og senioranklager Kirsten Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi, der har ført sagen.

LÆS OGSÅ: Stort sikkerhedsopbud i Holbæk i terrorsag

På den 35-åriges adresse i Holbæk blev der blandet andet fundet kemikalier, den kunne anvendes til en bombe, skydevåben, ammunition og adskillige stålkugler.”

De tre tiltalte har under sagen nægtet sig skyldige.

Retten bestemte samtidig, at de to mænd skal udvises af Danmark.”