Den Sorte Svane: Styrelse sender nu medarbejder hjem

Miljøstyrelsen har midlertidigt tjenestefritaget en medarbejder, som muligvis har forbindelse til hovedpersonen i TV 2-dokumentaren “Den sorte svane”.

Det oplyser styrelsen i en kortfattet pressemeddelelse, hvor det nævnes, at et medie har sat spotlys på den mulige forbindelse. Der nævnes ikke hvilket medie.

– Miljøstyrelsen tager hele sagen i forbindelse med ”Den sorte svane” meget alvorligt og har på den baggrund valgt at iværksætte en undersøgelse, står der.

Ritzau har været i kontakt med Annette Samuelsen, som er kontorchef i Miljøstyrelsen. Hun ønsker ikke at svare på, hvad der konkret skal undersøges, eller hvem der skal lave undersøgelsen.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Miljøstyrelsen og Den Sorte Svane
Billede af Miljøministeriet.

Styrelsen har ingen kommentar ud over det, der står i pressemeddelelsen, lyder det.

Miljøstyrelsen sætter hverken navn på den pågældende hovedperson i dokumentaren eller den hjemsendte medarbejder.

Men dokumentaren følger Amira Smajic, der fungerer som muldvarp og har et kontor, hvor forskellige personer ses diskutere svindel og kriminalitet i Den Sorte Svane..

Miljøet spiller en rolle igennem dokumentaren, hvor det blandt andet nævnes, hvordan udledningen af miljøskadelige stoffer angiveligt med vilje underdrives i forbindelse med nedrivningsarbejde.

I dokumentaren drøftes desuden svindel med bortskaffelse af forurenet jord.

Ifølge både Ekstra Bladet og TV 2 Fyn har den hjemsendte medarbejder været involveret i sager om jordforurening og deponering af farligt byggeaffald i dokumentaren Den Sorte Svane.

Personen skal ifølge medierne have været tilknyttet det samme firma som Amira Smajic i cvr-registeret i en periode, hvor Amira Smajic var involveret i økonomisk kriminalitet.

Over for TV 2 Fyn og Fyens Stiftstidende har vedkommende dog tidligere nægtet at have en forbindelse til Amira Smajic.

Filmen har fået konsekvenser for flere forskellige personer. Det gælder blandt andet advokater og erhvervsdrivende. Eksempelvis er miljøanalytikeren Benny Østerø blevet politianmeldt af sin tidligere arbejdsgiver.

I Den Sorte Svane sættes han netop i forbindelse med en sag om forkerte oplysninger om udledning af miljøskadelige stoffer i forbindelse med en nedrivning af en bygning.

Derudover har Nicolai Dyhr, der tidligere var partner i det store advokatfirma Horten, deponeret sin advokatbestalling.

Dokumentaren har også afstedkommet en lang række politiske reaktioner. Særligt har justitsminister Peter Hummelgaard (S) udtalt sig om den.

Hummelgaard og en række andre af regeringens ministre varslede tidligere i juni, at kontrollen med hvidvask skulle styrkes.

Den Sorte Svane blev sendt på TV 2.

Lige nu brænder Novo Nordisk. En kæmpemæssig røgsøjle stiger op fra bygningen, og det er ikke første gang på kort tid. Læs og se historien her.

ONP hænger sammen med Presse-fotos.dk. Læs flere nyheder her.