Danmarks første OL-guldmedalje er i hus

Det har været et svært år for den danske badmintonspiller Viktor Axelsen, som blandt andet har døjet med skader. Men mandag eftermiddag spiller Axelsen sig ind i historiebøgerne og forsvarer sin guldmedalje.

Det er dette års første guldmedalje til Danmark og den bliver vundet på suveræn vis af den unge Axelsen.

Modstanderen, Kunlavut Vitidsarn, var ganske enkelt chanceløs over for den brandvarme dansker.

Axelsen 2-0 Vitidsarn

  • 1. sæt: 21-11
  • 2. sæt: 21-11

Som den første danske badmintonspiller i historien kan Viktor Axelsen kalde sig dobbelt olympisk mester.

Uden slinger i valsen bankede den 30-årige danske stjerne mandag eftermiddag thailandske Kunlavut Vitidsarn i finalen i det nordlige Paris.

Da triumfen var en realitet, smed han ketsjeren og løb rundt med det danske flag på ryggen.

Axelsen var gået gennem OL-turneringen uden at afgive et sæt, og den perfekte statistik fuldendte han i finalen, der endte med de suveræne cifre 21-11, 21-11 i dansk favør.

Ydmygelsen skete for øjnene af kong Frederik, mange af de danske OL-atleter og en horde af rød-hvide fans, som var på plads i Porte de la Chapelle for at bakke op om det danske guldhåb.

Fynboen skulle lige indstille sigtekornet i den jævnbyrdige indledning på kampen, men også Vitidsarn virkede en anelse anspændt.

Sidstnævnte, som er regerende verdensmester, slog ud af banen og fejlvurderede flere bolde, der hjalp Axelsen til at komme på 4-4.

Herfra gik det stærkt.

Når Axelsen trykkede thailænderen i bund og lancerede sit knaldhårde smash, blev det svært for Vitidsarn at holde duellerne i live særligt længe.

Axelsen virkede pludselig ustoppelig, og Vitidsarn måtte lynhurtigt se danskeren stikke af.

Fra 5-5 vandt den olympiske mester syv bolde i træk, og så var sættet allerede uden for rækkevidde for verdens nummer 13.

Axelsen spillede på et uhørt højt niveau, og selv om Vitidsarn forsøgte at skrue ned for tempoet, fandt danskeren løsningerne.

Efter 24 minutter var første sæt forbi, og man sad med den tanke, at kun fysiske skavanker kunne spænde ben for verdenstoeren.

Erfaringen på de to blev kun tydeligere, som kampen skred frem, og 23-årige Kunlavut Vitidsarn lignede ikke en mand, der troede på comebacket.

Det bjerg, han skulle bestige, voksede hastigt i andet sæt, hvor Axelsen kom på 5-1. Lige meget hvad Vitidsarn forsøgte, havde hans frygtindgydende modstander et modsvar, og snart stod det også 16-3.

Vitidsarn fik nogle nemme point efter fejlbedømmelser fra Axelsens side, men kom aldrig i nærheden af at indhente føringen.

52 minutter efter første serv viste Axelsen nåde over for Kunlavut Vitidsarn ved at lukke kampen og skrive endnu et stort kapitel i dansk sportshistorie.

Axelsens guldmedalje betyder også, at dansk badminton har levet op til sin målsætning om at komme hjem fra sommerlegene med ét stykke metal.