Besparelser koster på personalefronten: Ældre borgere har kun fået bad hver 2. måned

I den nyeste udgave af SFs nyhedsbrev, bringer de nogle dystre tal på bordet. Der bliver skrevet om at alvorligt syge mennesker først for serveret aftensmad efter klokken 22. Der bliver beskrevet hvordan ældre mennesker kun har fået et bad hver anden måned, og mange andre grusomme hændelser de ældre bliver udsat for – grundet besparelserne i kommunen.

Henover sommeren er det gået igen flere gange, at borgere i hele kommunen har fået aflyst både bad og rengøring.

Budgetterne skal overholdes ude i kommunerne, og den pris må borgerne jo så betale.

Det har betydet mangel på personale i hjemme- og sygeplejen i Odsherred kommune.

‘Der er ingen tvivl om, at det øgede pres på hjemme- og sygeplejen som vi har oplevet i år, kun vil blive værre, hvis ikke vi sætter drastisk ind så hurtigt som muligt,’ siger Mette Feenstra, byrådsmedlem for SF i Odsherred Kommune.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Illustrationsfoto

Grundet besparelser så er der stor mangel på personale i Odsherreds hjemme- og sygepleje.

Forrige år besluttede politikerne i den respektive kommune, at de skulle mindske deres brug af vikarer. Derfor tog man en beslutning om at droppe vikarerne i tilfælde af sygdom og i stedet undlade at fuldføre opgaver som personlig pleje og rengøring for de ældre.

Det har haft den konsekvens, at nogle ældre medborgere har været ude for kun at få et bad hver anden måned. Man har altså fjernet meget af den hjælp, som de så hårdt har brug for.

En stor undersøgelse viser nu, at én bank udskiller sig, når det kommer til kundernes tilfredshed. Denne bank er kundernes favorit.