Ansatte fortæller om frygt og gråd hos Moderaterne

Rullen med øjnene. Voldsom gestikuleren. Nedstirrende og intimiderende blikke fra ledelsen.

Sådan har det ifølge ansatte været at gå på arbejde hos Moderaterne, skriver Ekstra Bladet.

Mediet er kommet i besiddelse af den foreløbige vurdering, som Arbejdstilsynet har udarbejdet af arbejdsmiljøet i partiet.

– Ansatte oplyste, at der jævnligt forekommer adfærd og udtalelser fra ledelsen i forbindelse med faglige bidrag på møder, som de har oplevet som negativ kommentering, hån og latterliggørelse, står der i vurderingen ifølge Ekstra Bladet.

Eksemplerne er blot en del af den samlede kritik, som medarbejdere i Moderaternes sekretariat retter mod ledelsen.

I vurderingen fremgår det også, at flere ansatte er bange og har oplevet grædende kolleger på arbejdet. Der er også eksempler på stress og søvnproblemer, ligesom flere har fået psykologhjælp på grund af blandt andet krænkende handlinger.

– Ansatte oplyste, at de bliver ringet op uden for arbejdstid, somme tider sent om aftenen, af ledere, der henholdsvis er appellerende, sympatisøgende og/eller udskældende, giver ordrer og taler nedsættende om andre ansatte og ledere, lyder det i vurderingen ifølge Ekstra Bladet.

Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, erkendte mandag, at der har været en mobbekultur i partiet.

Tilsyneladende er mobningen gået flere veje. Der er nemlig også ledere, der føler sig udsat for en grov tone og bagtalelse fra medarbejdere.

Der er også eksempel på det samme mellem menige medarbejdere.

Ti medarbejdere – cirka en fjerdedel af sekretariatet – er mandag stoppet. Tre er blevet fyret, mens yderligere syv har fået en frivillig fratrædelse.

En mand er netop blevet anmeldt liggende i et bassin, hvor ambulance og politi er rykket ud til stedet. I den indledende melding lød det, at der kunne være tale om en drukneulykke. Læs historien her.