11. maj. 2023 - 11:49

31-årig havde ti kilo kokain og solgte skydevåben: Koster fængsel i 12 årEn 31-årig mand er ved Retten i Aarhus idømt 12 år i fængsel for at have besiddet ti kilo kokain og for at have solgt skydevåben.

Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Manden tilstod ved Retten i Aarhus, at han mellem 2020 og 2021 at have besiddet ti kilo kokain, som han leverede videre til flere adresser i Østjylland. Han erkendte desuden at have formidlet videresalg af seks skydevåben – herunder en fuldautomatisk riffel – samt forsøgt at sælge endnu en automatisk riffel.

Annonce

LÆS OGSÅ: Narkosmugler skal 17 år i fængsel: Kokain gravet ned ved McDonald’s


Den 31-årige mand var en del af et organiseret netværk i Aarhus, der handlede med skydevåben og narkotika i den kriminelle underverden via den krypterede kommunikationstjeneste SKY-ECC.

”Jeg er tilfreds med dommen, som afspejler, at retten slår hårdt ned på besiddelse og videreoverdragelse af hård narkotika og skydevåben. Med dommen har vi fjernet et centralt led i et organiseret narkotika- og våbennetværk i det aarhusianske kriminelle miljø”, siger specialanklager i NSK, Jhin Lee, i pressemeddelelsen.

Sagen er en del af et større kompleks. Den hænger bl.a. sammen med øvrige sager, hvor der er idømt flere lange fængselsdomme på mellem 4½ og 17 års fængsel.ANDRE LÆSER OGSÅ