07. jun. 2023 - 11:58

16-årig anholdt: Kørte til eksamen i stjålet bilArkivfoto

En 16-årig dreng blev tirsdag anholdt efter at have været til eksamen. Han var kørt til skolen i en stjålet bil.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Annonce

Politiet fik kl. 09.35 en henvendelse fra en opmærksom mand om, at han kørte bag en personbil, som var blevet stjålet fra en bekendt. Bilen blev parkeret og efterladt ved en skole på Præstemarksvej, hvorefter et par unge løb derfra.

Politiet kunne ved anmeldelsen konstatere ud fra bilens nummerplade, at der var tale om en stjålet personbil, så politiet kørte til området for at undersøge sagen nærmere. Det var samtidig et forsøg på at finde ud af, hvem de unge var, som var løbet fra bilen.

LÆS OGSÅ: Drabssag: Mia Skadhauge retssagen starter i dag

Bilejeren blev underrettet om, at bilen kunne afhentes på findestedet, efter at den var blevet stjålet fra Rosen i Holbæk fredag i sidste uge. Bilnøglen var blevet stjålet fra en jakkelomme på en adresse på Rosen. Derefter var personbilen blevet stjålet.

Annonce

Politiet fik identificeret føreren som en ung mand på 16 år fra Kirke-Hyllinge. Han blev anholdt, da han var færdig med en eksamen på skolen.

Den 16-årige blev ud over biltyveriet også sigtet for kørsel uden førerret og for narkokørsel i bilen. Derfor fik han taget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis), inden han blev afhørt på politistationen i Roskilde.

LÆS OGSÅ;: Kan du hjælpe? Politiet efterlyser fire personer efter indbrud

De sociale myndigheder var til stedet ved afhøringen, og den 16-åriges værger blev efterfølgende underrettet om sagerne mod ham. Han blev løsladt efter afhøringen, og politiet arbejder nu videre med sagen i et forsøg på at identificere andre, der har været med i den stjålne bil.

Annonce


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER