10. okt. 2023 - 9:40

1-0 til Kartoffelmanden: Retten giver ham hans lastbil tilbage!Kartoffelmanden har vundet første runde i retten, som har givet ham lov til at få den ene af sine to lastbiler tilbage.

Der er tale om den lastbil, som Kartoffelmanden – med det borgerlige navn René Spang Jørgensen – brugte, da han 1. juni tippede kartofler af i det nordgående spor ved Skærup på Østjyske Motorvej. Han gjorde det i protest mod den kilometerafgift på lastbiler, som regeringen senere gennemførte.

Annonce

Der er tale om en Scania T-forvogn. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

“Anklagemyndigheden har  jo 14 dage til at kære kendelsen, så jeg ved først, om jeg får lastbilen udleveret, når vi runder den 18. november. Men det er da en vigtig kendelse for mig, og jeg håber, at den varsler godt for det næste retsmøde,” siger René Spang Jørgensen til netavisen.

LÆS OGSÅ: ‘Kartoffelmanden’ er på fri fod – men han har fået taget alt fra sig: Det her havde jeg ikke regnet med

Myndighederne har beslaglagt en lastbil mere fra ham. Det er en Renault T-trækker, som han brugte til at læsse kartofler af på Storebæltsbroen samme dag.

Annonce

Denne sag har retten endnu ikke afgjort.

René Spang Jørgensen sad varetægtsfængslet i seks uger efter kartoffel-aktionen. Retssagen for selve aktionen er ikke berammet endnu.

René Spang Jørgensen har tidligere i et stort interview med presse-fotos.dk fortalt om, hvordan nærmest alt er taget fra ham efter aktionen – og hvordan tilværelsen på den måde er blevet noget nær umulig for ham. Du kan se interviewet med ham øverst på denne side.

Du kan også læse det ved at klikke HER

Annonce


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER