‘Kartoffelmanden’ er på fri fod – men han har fået taget ALT fra sig: Det her havde jeg ikke regnet med!

Han har ingen kørekort, intet førerkort, ingen telefon, ingen adgang til netbank, ingen dankort – og for den sags skyld heller ingen biler.

Og så bliver det jo lidt svært at drive vognmandsforretning.

Og det er dét, som han helst vil – ‘Kartoffelmanden’ – eller René Spang Jørgensen, som han egentlig hedder.

Tilnavnet Kartoffelmanden fik han, efter at han 1. juni i år læssede kartofler af forskellige steder i protest mod den lov, der vil opkræve kilometerafgift af vognmændene. Det er den, der hedder L 74.

”Jeg lavede en lille aktion den dag, fordi der skulle ske noget op til, at Folketinget ville vedtage L 74,” fortæller Kartoffelmanden i et interview med presse-fotos.dk

LÆS OGSÅ: Efter seks uger bag tremmer: Kartoffelmanden er på fri fod

”Jeg ville egentlig have været til København, men så var der nogle betjente, der kørte lidt hurtigt igennem nogle kartofler. Og så blev jeg anholdt med håndjern og det hele. Og det havde jeg ikke lige regnet med,” fortæller Kartoffelmanden, der endte med at sidde varetægtsfængslet i 42 dage i arresten i Svendborg.

”Og DET havde jeg heller ikke regnet med. Ikke i min vildeste fantasi,” siger han.

”Jeg troede, der ville gå to-tre-fire dage, og så ville de have fundet ud af, at jeg var alene om aktionen, og så ville jeg blive løsladt igen.”

Kartoffelmanden mener, at politiet har efterforsket sagen baglæns.

”De jagtede medskyldige og medgerningsmænd, fordi de ikke mente, jeg kunne have gjort dette her alene. Der gik 14 dage, førend de afhørte mig, hvor jeg kunne fortælle dem, hvordan det hang sammen,” siger Kartoffelmanden.

Politiet har her halvanden måned efter kartoffel-aktionen løsladt manden bag kartoffel-aktionen, fordi han – som de siger – ikke længere kan påvirke efterforskningen. Han er stadig sigtet for at have bragt andres liv og førlighed i fare ved at have læsset kartofler af på bl.a. Storebæltsbroen.

Det er Kartoffelmanden uenig i.

”Der var lang kø, inden der blev tippet kartofler af, og vi kørte langsomt. De, som så har valgt at køre ud i kartoflerne, har bragt deres eget liv og deres egen førlighed i fare. Det kunne de jo bare have ladet være med,” siger han.

Politiet mener noget andet. Og nu skal retten afgøre, hvem der har ret. I mellemtiden er Kartoffelmanden altså blevet en fri mand – sådan da.

LÆS OGSÅ: Kartofler på motorvejen: Politiet har anholdt en mand!

”Det er jo rart nok, at der ikke er gitter for vinduerne, og at der er nogle flere kvadratmeter. Men jeg kan ikke rigtig gøre noget, for de har taget alt fra mig,” siger Kartoffelmanden og fortsætter:

”Politiet har beslaglagt mit dankort, min telefon, min tablet, min sygesikring, mit førerkort og mit kørekort. De har også beslaglagt mine to lastbiler, så jeg kan ikke drive forretning. De har også taget min personbil, så jeg kan ikke komme nogle vegne. Jeg fandt dog et password til en gammel Facebook-konto, så der er jeg kommet på igen. Jeg kan heller ikke betale mine regninger, for de har taget MitID fra mig. Der går 14 dage, førend jeg får et nyt.”

Kartoffelmanden siger selv, at formålet med hans aktion var, at få politikerne til at høre på, hvad folket siger – og ikke bare vedtage lovene hen over hovedet på dem.

LÆS OGSÅ: Pas på! Kartofler på motorvejen

På spørgsmålet om, hvorvidt han ville gøre det igen – i betragtning af, hvad der nu er sket – tænker han sig lidt om, inden han svarer:

”Ingen kommentarer.”