Filmtaget på Cinemateket dyrere end ventet: Medarbejdere fyret

Arkivfoto.

Filminstituttet må skære i medarbejderstaben efter udfordringer med budgettet, trods festlig åbning af Filmtaget på Cinemateket.

Filmtaget Cinemateket var oprindeligt planlagt til at åbne i 2021, men oplevede flere forsinkelser. I sommer blev byens nye hotspot endelig færdigt og åbnede dørene for publikum den 16. august.

Her blev åbningen fejret med en en række filmvisninger i tagterrassens biograf, Himmelbio.

På trods af den festlige indvielse har den store satsning dog også været forbundet med udfordringer, og nu må Filminstituttet foretage personalereduktioner.

På grund af besparelser må Filminstituttet skille sig af med flere medarbejdere svarende til 12 fuldtidsstillinger.

Det oplyser Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen skriver instituttet, at de har arbejdet med et stramt driftsbudget de seneste år. De har dermed haft et begrænset råderum til uforudsete udgifter samt nye tiltag.

‘Instituttets opsparing er hovedsageligt anvendt til at dække stigende udgifter. Det er på denne baggrund besluttet at foretage besparelser i 2025, der skal forbedre økonomien med cirka syv millioner kroner,’ lyder det i pressemeddelelsen. 

Af de 7,5 millioner kroner er 2,5 millioner kroner afsat til uforudsete og øgede udgifter til den højt profilerede rooftop-biograf Filmtaget, der åbnede i august.

Derudover skal 3,5 millioner kroner sikre råderum til drift, vedligeholdelse og nye initiativer, mens en million kroner er afsat til at håndtere generel underbudgettering.

I 2023 gennemførte Filminstituttet også nogle besparelsestiltag og var nødsaget til at tage afsked med yderligere fire medarbejdere.

Filmtaget på Cinemateket åbnede dørene for besøgende den 16. august. Allerede nu melder de første problemer sig dog med vandskade.

ONP.