Det Kongelige Teater: Knap hver fjerde oplever krænkende adfærd

Arkivfoto.

Over 139 ansatte rapporterer om krænkende adfærd på Det Kongelige Teater, viser en ny årlig trivselsmåling.

139 ansatte oplyser om krænkende adfærd i Det Kongelige Teaters årlige trivselsmåling. Dette svarer til knap hver fjerde medarbejder.

Det skriver RADIO llll, der er i besiddelse af trivselsmålingen.

Ifølge mediet svarer 139 ansatte i den interne trivselsmåling således, at de har været udsat for krænkende adfærd i løbet af de sidste 12 måneder.

I undersøgelsen defineres krænkende adfærd som en situation, hvor “en eller flere personer groft eller gentagne gange udsætter andre personer for en adfærd, som af disse personer opfattes som nedværdigende.”

‘Målingen viser, at vi kan se, der er noget positiv fremgang (siden seneste trivselsmåling i 2023, red.). Men undersøgelsen viser også der, hvor vi kan forbedre os og gøre tingene bedre, og et af de steder er krænkende adfærd,’ siger Louise Lee Leth, HR-direktør på Det Kongelige Teater, til RADIO IIII.

HR-direktøren tager dog undersøgelsen meget alvorligt og vil fremadrettet fokuserer på at forbedre arbejdsmiljøet.

‘Ja, altså, man kan sige, det er klart, at når vi taler om krænkende adfærd, så skal der ikke være tvivl om, at vi tager det virkelig alvorligt og har et stærkt fokus på det,’ forklarer hun til mediet.

Mere end hver tredje medarbejder svarer derudover, at de har oplevet krænkende adfærd fra en leder.

Louise Lee Leth ønsker dog ikke at kommentere på, om dette har haft konsekvenser for ledende medarbejdere.

Det Kongelige Teater ligger over gennemsnittet

Det Kongelige Teater ligger fortsat over landsgennemsnittet for oplevet krænkende adfærd på arbejdspladsen.

Ifølge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø var det 22 procent af danske lønmodtagere, der oplevede krænkende adfærd på arbejdspladsen i 2022. Dette er et procentpoint mindre end Det Kongelige Teater.

Medarbejderne oplever altså fortsat mere krænkende adfærd end gennemsnittet.

HR-direktør Louise Lee Leth hæfter sig dog ved, at Det Kongelige Teater har set en fremgang siden den seneste store trivselsmåling i 2023.

‘På trods af, at den her måling ikke er fuldstændig sammenlignelig med den mere dybdegående undersøgelse, vi fik lavet i 2023, så viser målingen, at der har været en positiv tendens, og at der er færre, der oplever krænkende adfærd,’ uddyber Louise Lee Leth.

Tallene kommer som et resultat af flere års historier om trivselsudfordringer på Det Kongelige Teater.

Blandt andet har Politiken bragt en hel artikelserie. Her fortæller 17 elever helt ned til niårsalderen, at deres tid på balletskolen resulterede i spiseforstyrrelser.

RADIO IIII har samtidig forsøgt at få et interview med bestyrelsesformand Lars Barfoed om trivselsundersøgelsen. Han ønsker dog ikke at udtale sig ifølge mediet.

Han henviser derimod til den daglige ledelse.

Det Kongelige Teater modtager 542 millioner kroner i statsstøtte i 2024.

Den danske stjerne har opnået stor hæder i løbet af sin karriere. Nu er han sygemeldt, og det vides endnu ikke, hvornår han vender tilbage.