I dag sker det: Føtex lancerer fremtidens supermarked

Føtex

Danskerne har de seneste år vænnet sig til flere nye tiltag i supermarkederne. Først var der selvbetjeningskasser, men nu er der endnu et nyt tiltag hos Salling Group og Føtex.

Det skal være nemmere og hurtigere at komme hjem med dagligvarer for kunderne. Da mange danskere køber ind i weekenden og efter skole og arbejde, er der ofte lange køer ved kassen.

Netop de lange køer i for eksempel Føtex skal nu afhjælpes, så kunderne kan hurtigere gennem supermarkedet med ugens indkøb.

Den første af slagsen åbner allerede den 9. oktober i Århus. Kunderne kan se frem til enkle trin, som skal gøre indkøbsturen både hurtige og mere simpel.

Scan kort, tag varer og gå ud

Føtex, som er ejet af Salling Group har gjort det så simpelt, at det skulle være til art finde ud af for alle.

Fremtidens supermarked giver kunderne mulighed for at scanne sit kort, lægge varer i kurven og efterfølgende forlade butikken – uden at stå i kø ved kassen.

Selvom tiltaget er officielt den 9. oktober, er der allerede kunder, som har været med i en forsøgsordning.

Her har det givet positive resultater i Føtex Go i Århus.

Det fortæller Christoffer Green Sørensen,. Han er pressesekretær i Salling Group, til B.T. 

“Det er gået rigtigt godt indtil videre, og der har ikke været de store problemer. Der vil jo altid være lidt småfejl hist og pist, når man tester et nyt system af”, siger pressesekretæren til mediet.

Systemet følger din indkøbstur

Når kunderne har registreret sit betalingskort i Føtex, vil et system følge indkøbsturen. På den måde kan det registreres, hvilke varer, der bliver lagt i indkøbskurven.

“Det fungerer således, at man scanner sit betalingskort, når man går ind i butikken, og så kan man bare gå ud med sine varer, når man er færdig med at lægge dem i sin kurv eller taske”, fortæller Christoffer Green Sørensen.

Der er dog ikke tale om et decideret kamera, som filmer kundernes indkøbstur.

“Det er ikke et direkte kamera, der følger dig, men derimod et system, der laver en silhuet af dig og holder øje med, hvilke varer, man tager”, lyder det fra Salling Group.

Den nye Føtex Go kommer til at have døgnåbent og der kan handles omkring 1500 varer i det nye supermarked.

Føtex meldte også ind i kampen om et grønnere Danmark, da man meldte ud, at flere varehuse nu kommer til at have ladestandere til rådighed for kunderne.