Politiskolen fylder 110 år: ‘Vi skal beskytte borgerne’

Illustrationsfoto: Politiskolen fylder 110 år.
Illustrationsfoto.

Politiskolen fylder 110 år, og det blev fejret med taler om tradition, udvikling og fremtidens politiuddannelser.

Tirsdag den 8. oktober fejrede Politiskolen 110-års fødselsdag. I den anledning mødtes studerende og ansatte ved flagstængerne i både Vejle og Brøndby for at overvære taler og et trefoldigt leve.

Både rektor Jan Bjørn og centerchef Klaus Arboe Rasmussen stod for talerne. Her lagde de vægt på, at meget har ændret sig med tiden, men at Politiskolen stadig står intakt.

Skolen har nemlig stadig noget til fælles med dem, som var der for 110 år siden.

‘Både grej og undervisningsform har ændret sig i årenes løb, men formålet med både politiuddannelserne og efter- og videreuddannelserne er stadig at passe på borgerne og forhindre kriminalitet. Også i fremtiden. Det kræver, at vi til stadighed udvikler undervisningen og uddannelserne for at matche samfunds- og kriminalitetsudviklingen. Og derfor er uddannelse en uundgåelig del af hele politikarrieren,’ sagde rektor og centerchef blandt andet til de fremmødte.

Der var også nogle anerkendende ord undervejs til de studerende for deres fortsatte engagement og stigende indsats.

‘Det er en fornøjelse at følge jer studerende og se jeres udvikling, og hvordan I udnytter jeres forskelligheder i holdarbejdet, som godt politiarbejde altid har været,’ afsluttede de til fremtidens politibetjente.

Politiskolen blev grundlagt i oktober 1914 og er organiseret som en afdeling under Rigspolitiet og ledes af en rektor. Før skolens etablering i 1909, krævede det ikke en uddannelse at blive ansat som politibetjent.

Skolen har til hensigt at holde kurs og fart med at udvikle uddannelsesområdet for fremtidens politi.

Politiet: Terrorangreb i Danmark.

ONP.