Danmark og Sverige byder på værtsskab i fodbold

Illustrationsfoto: Danmark byder på værtsskab sammen med Sverige.
Illustrationsfoto.

Danmark og Sverige byder på EM i fodbold for kvinder 2029. Med det historiske værtsskab ønsker de at skabe det største EM.

Danmark ønsker sammen med Sverige at være værter for en stor fodboldslutrunde. I den forbindelse har de to nabolande i fællesskab budt på værtsskabet på EM i fodbold for kvinder i 2029.

Det meddeler Danmark og Sverige til UEFA tirsdag, skriver DBU i en pressemeddelelse.

‘Et dansk-svensk EM-værtskab kan skabe et massivt løft for dansk fodbold. For fans, klubber og alle os, der elsker fodbold. Vi vil sammen med Sverige kæmpe for at vinde og skabe en fantastisk EM-sommer i 2029,’ udtaler formand i DBU, Jesper Møller.

Buddet på værtsskabet er dog ikke ensbetydende med, at det bliver en realitet. Først kræver det, at både Danmark og Sverige lever op til UEFA’s budkriterier i næste fase.

Når budkriterierne er offentliggjort, kan de to nabolande dermed færdiggøre deres endelige bud. Dette skal afleveres i august 2025, meddeler DBU.

Detaljer om åbningskamp, finale og EM-værtsbyer vil indgå her.

Allerede nu har DBU-formanden Jesper Møller mødtes med kulturministeren og borgmestre fra København og Aarhus i forbindelse med det dansk-svenske samarbejde.

Danmark og Sverige vil skabe største EM

De nordiske nabolande har nemlig store ambitioner, når det gælder buddet på værtsskabet i 2029. Blandt andet ønsker landene at sætte rekorder for antallet tilskuere.

Det fortæller formanden for det svenske fodboldforbund, SvFF, Fredrik Reinfeldt i pressemeddelelsen.

‘Sammen med Danmark ser vi en mulighed for at kunne arrangere den mest velbesøgte EM-slutrunde for kvinder. Vi ved, hvor meget det betyder at være med til at arrangere mesterskaber, ikke mindst for at inspirere og opmuntre flere piger til at søge mod fodbolden,’ lyder det fra den svenske formand.

Med ambitionerne om et rekord antal tilskuere på tribunerne, kommer kravet om plads på stadions dog også.

Det vides endnu ikke, hvilke stadions der blivet stillet til rådighed, men Parken i København, Brøndby Stadion og det kommede stadion i Aarhus har været på tale som mulige kandidater.

Otte stadions skal lægge græs til slutrunden i 2029.

Ikke første gang

Danmark var også en del af et bud på det kommende EM for kvinder i 2025, men her blev Schweiz valgt til fordel for et fælles nordisk bud med Finland og Norge.

De danske fodboldkvinder er dog kvalificeret til den kommende runde i Schweiz næste år.

Som forberedelse til slutrunden spiller kvindelandsholdet to testkampe i oktober mod Sydafrika og Holland i henholdsvis Aalborg og Esbjerg.

Hjulmand kan være på vej til nyt trænerjob.

ONP.