Ville indsmugle otte kg kokain og fem pistoler til Danmark: Han får 12 års fængsel

Retten i Glostrup har idømt en 30-årig mand 12 års fængsel for at være bagmand bag to konkrete forsøg på at smugle otte kilo kokain og fem halvautomatiske pistoler ind fra Holland via Tyskland til Danmark.

De to forsøg fandt sted i henholdsvis august og december 2021. I begge tilfælde stoppede tysk politi lasten, inden den nåede frem til Danmark.

Førerne af de to biler har hver fået fem års fængsel i Tyskland, hvor de også afsoner deres domme.

I december 2021 kontaktede tysk politi så dansk politi. Det lykkedes for efterforskere fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) at finde frem til, at der var en sammenhæng mellem de to forsøg på at smugle kokain og pistoler ind i Danmark.

LÆS OGSÅ: Bil med tre unge påkørt i vild biljagt

I juli 2022 anholdt NSK den nu dømte bagmand og en 44-årig mand. Politiet mistænkte dem begge for at have deltaget i forsøgene på at smugle de ulovlige varer ind i Danmark.

I oktober 2022 blev den 44-årige mand idømt otte års fængsel for at have kørt en følgebil ved begge indsmuglingsforsøg.

Den 30-årige blev ud over fængselsstraffen udvist af Danmark for bestandigt.

Anklagerfuldmægtig ved NSK, Laura Wiggers, siger i en pressemeddelelse.

”Jeg er tilfreds med dommen, der afspejler, at det er en alvorlig forbrydelse, at forsøge at indsmugle både våben og narkotika. Dommen er et resultat af et solidt efterforskningsarbejde og et godt internationalt samarbejde, der har ført til, at vi har kunnet få identificeret og senere dømt flere personer i Danmark.”