Vidste at offer lige havde hentet søn i børnehaven: Dræbte ham alligevel

Da en mand blev skuddræbt nær sit hjem i 2022, vidste gerningsmændene, at den 27-årige ville være netop dér på det tidspunkt.

Hver dag hentede den 27-årige sin lille søn i børnehaven og gik hjem ad Brøndby Nord Vej.

– Det vidste (den 28-årige tiltalte, red.) og hans medgerningsmænd også, for de havde holdt nøje øje med ham, siger anklagerfuldmægtig Trine Bøgh Ellekær mandag i Retten i Glostrup.

Hun kræver en livstidsdom og udvisning for bestandig til en 28-årig mand med tyrkisk statsborgerskab.

Han er mandag formiddag kendt skyldig i medvirken til bandedrabet, for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder og for medvirken til at have brændt en flugtbil af.

Og ifølge anklagemyndigheden skorter det ikke med skærpende omstændigheder i sagen.

– Der var tale om en nøje planlagt likvidering, der blev udført på en grov og kynisk måde med brug af skydevåben på åben gade. Det blev udført af flere i forening og på en særligt hensynsløs måde, siger Trine Bøgh Ellekær.

Han er alene på anklagebænken, for det er ikke lykkedes politiet at finde frem til, hvem de to personer var, som angiveligt udførte drabet.

Den dræbte og den dømte har ifølge regionalmediet sn.dk været barndomsvenner, men de endte på hver side af en bandekonflikt, som altså kostede den ene af dem livet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den 28-årige har under sagen nægtet sig skyldig i de alvorlige anklager.

Og hans forsvarer, advokat Anders Schønnemann Olesen, når da også knap at tage ordet for at argumentere for en tidsbestemt straf, før han tilkendegiver, at de uanset udfaldet af straffen vil anke byrettens dom.

Schønnemann Olesen appellerer alligevel til, at nævningetinget udmåler et antal år på straffens længde i stedet for at idømme ham livstid.

Blandt andet bør retten ifølge ham lægge vægt på, at det ikke var den 28-årige, som havde fingeren på aftrækkeren.

Dommen ventes afsagt mandag klokken 12.30.