Tre anholdt for knivangreb i gågade

Tre er anholdt og sigtet for drabsforsøg i Østjylland natten til lørdag. Yderligere to efterlyses

Tre mænd er sigtet for at have forsøgt at slå en 32-årig mand ihjel i Odder natten til lørdag. Derudover er to mænd fortsat efterlyst i forbindelse med sagen.

Det oplyser politikommissær Mikael Larsen fra Østjyllands Politi.

Den forurettede er søndag formiddag fortsat i kritisk tilstand som følge af de knivskader, han fik i forbindelse med overfaldet.

De tre, der er anholdt, fremstilles søndag klokken 10.40 i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, skriver Østjyllands Politi i en døgnrapport.

Her skal en dommer tage stilling til, om der er grundlag for at varetægtsfængsle dem.

Inden retsmødet har de tre mænd på 24, 20 og 18 år ikke ønsket at udtale sig til politiet om sagen.

Klokken var 03.33 lørdag, da politiet fik en anmeldelse om et knivstikkeri i Odder. Flere var involveret i overfaldet på den 32-årige mand fra lokalområdet.

Søndag formiddag oplyser politikommissær Mikael Larsen, at de fem personer, som ifølge politiet stod bag drabsforsøget, alle kendt af politiet i forvejen.

Der er tale om de tre anholdte samt to efterlyste mænd.

De efterlyste er begge danske af udseende, og den ene er 134 centimeter høj og er 30 år, mens den anden beskrives som 26 år, 176 centimeter høj, spinkel og med halvlangt blond hår.

De tilhører en gruppering. De er ikke en bande, men ifølge politiet en gruppe af personer, som holder sammen, og netop holde sammen gjorde de angiveligt også, da der var nogle uoverensstemmelser, som natten til lørdag endte i knivstikkeriet.

Den 32-årige er ifølge Mikael Larsen ikke en del af en gruppering, men han er derimod en del af miljøet i Odder, lyder det.

Han fik flere stik i forbindelse med overfaldet, og han er blevet indlagt på Aarhus Universitetshospital i Skejby til behandling for skaderne.

/ritzau/