Teenagere sætter ild til solcenter

To 16-årige drenge er nu blevet anholdt under mistanke for at sætte ild til et solcenter

Tidligt tirsdag aften udbrød der ildebrand i solcentret Tropic Sun på Klarupvej i den lille landsby Klarup lige øst for Aalborg.

Da brandfolk og politi ankom til stedet, kunne der konstateres tyk, kraftig og sort røg fra adressen.

Vidner havde i den forbindelse oplyst til politiet, at der var set to personer løbe fra stedet.

Da man mistænkte, at branden var påsat, gennemså politiet videoovervågning, hvor det blev klart, at branden var opstået, da der var gået ild i noget papir i en skraldespand i en af solkabinerne.

Det skriver mediet Nordjyske, der har været i kontakt med Nordjyllands Politi.

Gennem videoovervågning er det også lykkedes politiet at identificere to mistænkte gerningsmænd, der menes at have startet branden.

Der er tale om to 16-årige drenge.

“De har erkendt at have været i solcenteret og at have forårsaget branden, men de siger, at det ikke var deres hensigt at brænde solcenteret,” siger politikommissær Carsten Straszek fra Nordjyllands Politi til Nordjyske.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Brandslanger er trukket ind i solcenteret, mens røgdykkere foretaget slukning

De to 16-årige drenge er bosat i lokalområdet og er efterfølgende blevet løsladt på grund af deres unge alder og fulde tilståelse. De er stadig sigtet for brandstiftelse.

Nordjyllands Politi forsøger nu at klarlægge det præcise hændelsesforløb herunder, hvad der var de 16-åriges hensigt med at sætte ild til papiret.

Tre personer var til stede i solcentret, da branden udbrød – men de kom alle hurtigt ud.

Politiet vil blandt andet forsøge at afgøre, hvor farlig branden har været for de tre personer. Det kommer blandt andet til at danne grundlag for den endelige sigtelse, som de 16-årige vil blive stillet over for.

Presse-fotos.dk dækkede også branden i minutterne, efter den skete. Her var det blandt andet tydeligt, at betjente på stedet foretog sporsikring.