05. nov. 2023 - 15:56

Teenager stikker storebror i halsenEn 18-årig mand er sigtet for at have begået et knivstikkeri på Amager lørdag aften. Nu forklarer han under et grundlovsforhør, hvorfor han stak sin storebror i halsen

En 18-årig mand er søndag blevet fremstillet i et grundlovsforhør ved Københavns Byret, hvor han er sigtet for ved 20-tiden lørdag aften på Øresundsvej i København at have stukket sin 23-årige storebror i halsen med en kniv.

Den mørkhårede teenager nægter sig skyldig, men erkender, at han har stukket sin storebror i halsen i selvforsvar.

Ifølge EB, der har været til stede under grundlovsforhøret, er optakten til knivstikkeriet et skænderi om en jakke.

Ifølge mediet forklarer den 18-årige, at han i længere tid har sparet op til en dyr jakke, og at det var hans eneste vinterjakke.

Den havde hans storebror lånt, og derfor var han sammen med to venner taget med metroen fra Nørrebro til Amager, hvor broren var i en lejlighed.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ifølge den sigtede, troede broren angiveligt, at han måtte beholde jakken og ville derfor ikke give den tilbage. Derfor opstod et skænderi ude på gaden, der endte inde i opgangen, hvor storebroen nikker den 18-årige en skalle, så han falder

Efterfølgende slår broren ham angiveligt med fem til seks knytnæveslag i hovedet og i brystet.

“Så tager jeg kniven frem og stikker ham,” forklarer den sigtede ifølge EB.

Han fortæller desuden, at han tog kniven med, fordi han ville true sin storebror med den, da det ifølge ham ikke er første gang, han har været voldelig over for ham.

Ifølge den 18-årige har brødrenes forhold været fint nok, da de var yngre, men det er blevet ‘mærkeligt’ nu.

SE OGSÅ: MAND DØD EFTER VOLDSOM BRAND I LEJLIGHED

Kort efter knivstikkeriet ankom Københavns Politi og ambulancetjenesten til stedet. Broren var midlertidigt flygtet op i den lejlighed, han kom fra. Ifølge anklageren ankom beredskabet til et badeværelse, der var ‘søllet ind i blod’.

Den 23-årige storebror blev efterfølgende hastet til Rigshospitalet, hvor han undergik en operation. Han var svært tilskadekommen, men skaderne var ikke livstruende.

Den 18-årige blev anholdt hurtigt på gerningsstedet.

Ud over sigtelsen for knivstikkeriet har den 18-årige mand også fået en sigtelse for en anden voldsepisode i fredags på en metrostation.

Dommeren valgte efter grundlovsforhøret at varetægtsfængsle ham i 15 dage.