Svært kvæstet og blodig kvinde reddet i vejkanten

En kvinde sidst i 70’erne er blevet fundet i vejkanten med svære kvæstelser. Nu bliver to borgere hædret for deres mod i situationen

En ellers helt almindelig hverdag sluttede utrolig dramatisk og måske med en livsreddende handling for mor Karen på 50 år og datter Camilla på 22 år.

Da de kom kørende langs Strandvejen ved Strøby syd for Køge, så de en ældre kvinde vælte på sin cykel og slå sig meget voldsomt.

Under styrtet fik den ældre kvinde cykelstyret i lysken med overrevet pulssåre til følge.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, som nu hædrer moren og datteren med en dusør.

‘Foran dem cyklede en kvinde i 70’erne i den forkerte side af vejen. En modkørende bil forsøgte at advare hende med det lange lys, men i forsøget på at undvige mistede kvinden herredømmet over sin cykel,’ skriver Midt- og Vestsjællands Politi og tilføjer:

‘Den 70-årige kvinde styrtede voldsomt og kom alvorligt til skade, da hun gled ud i rabatten. Uden tøven sprang Karen og Camilla ud af bilen og handlede hurtigt. De ringede straks 112 og ydede førstehjælp ved at lægge pres på kvindens blødende sår.’

Midt og Vestsjællands Politi oplyser, at den hurtige indsats fra Karen og Camilla var medvirkende til, at den kvæstede kvinde overlevede.

(Artiklen fortsætter under billedet)

50-årige Karen og 22-årige Camilla

Hændelsen med den ældre kvinde på Strandvejen ved Strøby i Køge skete en onsdag i slutningen af september 2023, men det er først nu, at Karen og Camilla har modtaget deres dusør ved en reception på Roskilde Politistation.

Dusøren lyder på 1.000 kroner.

Flere ambulancer er sammen med blandt andet en akutlægebil rykket ud til meldinger om en livløs mand i en hotellobby. Fremme på stedet er flere pårørende, der skal tages hånd om.

Illustrationsfoto