Sælunge ligger hjælpeløs på dansk strand

Sælungen der er fundet på stranden - Foto: Bornholms Politi

Lørdag eftermiddag er der spottet en sælunge på en strand langs den danske kyst. I den forbindelse har politiet modtaget alarmopkald

‘Hold jer væk, da der er tale om et vildt dyr.’

Sådan lyder opfordringen lørdag eftermiddag kort ført klokken 14.00 fra politiet til de danskere, der kommer forbi og i nærheden af sælungen.

Bornholms Politi har således modtaget flere anmeldelser om sælen, der ligger på stranden ved Nørrekås i Rønne.

‘Dyrenes Beskyttelse er kontaktet og vejledningen er, at man skal holde sig væk. Der er tale om et vildt dyr,’ lyder det fra Bornholms Politi på det sociale medie X.

Det er typisk gråsæler og spættede sæler, der får unger i Danmark. De fødes omkring foråret – primært i perioden fra april til juni.

Disse unger vejer ved fødslen typisk omkring 10-15 kilo og har en blød, dunet pels. Den er ideel for sælerne isolere mod det kolde vand.

Sælmor plejer at være meget beskyttende over for deres unger og holder dem tæt ind til kroppen eller i nærheden af land, hvor de kan passe på dem.

Moderen efterlader oftest ungerne på stranden, når hun skal ud at søge efter føde i vandet. Det er i disse situationer, at danskerne oftest støder på sælungen langs kysten.