23. aug. 2023 - 18:34

Rockere arbejder på havn: Nu reagerer MærskAarhus Havn – Foto: Google Street View

Chef for APM Terminals har kontaktet myndighederne om problem med rockere

Nogle arbejdere på havnen i Aarhus har forbindelse til rockerbanden Hells Angels. Det siger chefen for APM Terminals til Berlingske og finans.dk onsdag.

Annonce

Situationen er så alvorlig, at selskabet har fundet det nødvendigt at henvende sig til myndighederne, oplyser Keith Svendsen, der er topchef i APM Terminals.

– Vi har kendskab til folk på havnen med relation til kriminelle miljøer, og siden årsskiftet har vi været i kontakt med myndighederne om flere episoder, siger han til de to medier.

Han bekræfter, at der er tale om Hells Angels.

Ud af de omkring 400 fast- og løstansatte medarbejdere hos APM Terminals har cirka 30 relation til Hells Angels, skriver Berlingske.

APM Terminals, der er ejet af Mærsk-koncernen, driver en terminal for containere på havnen i Aarhus.

Annonce

Blandt episoderne er tyveri af blodprøver og trusler om at aflevere overtidsbetaling til en særlig medarbejderklub på havnen.

Keith Svendsen foreslår ifølge finans.dk, at der indføres regler om, at medarbejdere på havnen skal sikkerhedsgodkendes på linje med ansatte i lufthavne.

Direktøren minder om, at havnen i Aarhus også bruges i forbindelse med transport af militært udstyr til Nato-operationer.

Desuden er det en kendt sag, at indsmugling af blandt andet kokain ofte sker i skibscontainere.

Annonce

/ritzau/ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER