17. apr. 2023 - 14:15

Politiet måtte skyde for at standse ham: Her er straffen til vanvidsbilistenDer er faldet dom i sagen mod en 29-årig vanvidsbilist, som politiet måtte affyre skud imod for at få standset. Han skal i fængsel i ni måneder, han får frakendt kørekortet i fem år, og politiet har konfiskeret hans bil.

En patrulje ville fredag den 11. november sidste år standse den 29-årige, da han kom kørende nord for Glesborg på Djursland. Men i stedet for at holde ind til siden satte han farten op og kørte i stedet med meget høje hastigheder ad små veje i og omkring Glesborg. 

Undervejs nåede han op på over 100 km/t inden for byzonen, ligesom han kørte op over cykelstier og fortov, mens der var folk i nærheden. 

Annonce

LÆS OGSÅ: Vild biljagt: Politiet skød mod vanvidsbilist

I byen Ørum forsøgte en patrulje at afskære den 29-årige vejen, men han bakkede i stedet ind i patruljebilen, og den betjent, der sad bag rattet, endte med at få nogle skader på sit ben. Efterfølgende afgav politiet skud mod bilen for at få den stoppet. Ingen blev ramt ved skudafgivelsen. 


Til sidst lykkedes det at få anholdt den 29-årige, som viste sig at være frakendt kørekortet. Han har siden siddet varetægtsfængslet i sagen, som der torsdag faldt dom i ved Retten i Randers. 

Retten fandt det bevist, at der havde været tale om vanvidskørsel, og at den 29-årige havde bragt andre menneskers liv og førlighed i fare med sin voldsomme kørsel. Han blev desuden dømt for at have angrebet betjenten ved at have kørt ind i patruljebilen. 

”Den 29-årige kørte ved højlys dag op over fortov og cykelstier og tæt forbi skoler og institutioner med alt for høj fart, og derudover påkørte han også bevidst en af politiets biler. Det er jo ekstrem farlig kørsel og et held, at der ikke kom flere til skade. Jeg er tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at der var beviser for vanvidskørsel, og at der var tale om så groft et tilfælde, at det kostede en længere ubetinget fængselsstraf, ” siger anklagerfuldmægtig Mads Fransen ifølge en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Den 29-årige nægtede sig skyldig, men han modtog dommen. ANDRE LÆSER OGSÅ