Passagerer må vente til mandag: – Vores færge er aflyst!

Ferien på Bornholm bliver længere, end turisterne havde regnet med.

Nogle af de gæster, der troede, at de skulle fra Rønne til Ystad i Sverige søndag aften, må pænt blive på øen.

Årsagen er det dårlige vejr, hvor det blæser med stormstyrke.

Blæsevejret var først skyld i, at færgen Express 5 søndag aften havde store problemer med at lægge til kaj i Rønne. Nu kan den heller ikke sejle.

LÆS OGSÅ: Det blæser for meget: Færgen kan ikke komme i land

“Vi har fået besked om, at færgen er aflyst. Den kan ikke sejle i dette vejr,” fortæller en af passagererne, Robert Fürstling, der er på Bornholm sammen med sin kæreste.

“Vi har også fået at vide, at vi kan få vores penge tilbage, og at vi muligvis kan komme med den polske færge til Ystad mandag,” fortæller Robert Fürstling til presse-fotos.dk

Heldigvis for ham skal han ikke møde på arbejde mandag.

“Jeg har stadig ferie. Men det var ikke lige det her, vi havde regnet med eller håbet på. Heldigvis har vi haft en god ferie herovre alligevel,” fortæller Robert Fürstling, som sammen med kæresten har fundet et hotel i Nexø, hvor de kan tilbringe natten.

Det vil dog være muligt for nogle af hans medpassagerer at komme til Ystad søndag aften, fordi Bornholmslinjen sætter den gamle færge, Povl Anker, ind. Den kan godt trodse stormen og sejle til Ystad.

Også Express 5’s søsterfærge, Express 1, er omfattet af problemerne. Den ligger til kaj i Ystad og kan heller ikke sejle på grund af stormvejret.