Paniske grise skriger for livet i gårdbrand

Under en gårdbrand kan brandfolk og øvrige vidner på stedet høre paniske grise skrige for hjælp inde i en stald

“Det er virkelig ikke en rar lyd. Det er som at høre børn skrige for deres liv.”

Sådan lyder det torsdag aften for Presse-fotos.dks udsendte, der er til stede ved meldinger om en gårdbrand på Hjermind Byvej i midtjyske Bjerringbro, hvor flere paniske svin er fanget.

Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Lars Even bekræfter over for Presse-fotos.dk, at både brandvæsen og politi er fremme på gården.

“Der er ild i en svinestald, hvor der er en mængde af grise. Jeg har kun hørt, at der nu er røgudvikling i stalden, men der har tidligere været meldinger om brand,” siger vagtchef Lars Even til Presse-fotos.dk.

“Vi har rekvireret en dyrlæge til stedet, der skal tage stilling til, om der skal ske en aflivning af grisene. Det ved jeg på nuværende tidspunkt ikke, om er tilfældet,” siger vagtchefen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Der er voldsom røgudvikling i svinestalden

Presse-fotos.dks udsendte på stedet oplyser, at han gennem en længere periode har kunne høre grisene skrige, men at lyden er ved at aftage, fordi brandfolk har fået kontrol over situationen.

“Man har tydeligt kunne høre skrigene. Det er bestemt ikke en rar lyd. Branden er angiveligt opstået, fordi en varmelampe er faldet ned i noget halm, som grisene render i, fortæller folk på stedet,” siger vores udsendte.

På nuværende tidspunkt kan vagtchef Lars Even hverken be- eller afkræfte, at branden er opstået som følge af en nedfalden varmelampe – men det er nu noget, som politiet skal undersøge.

Lars Even fastslår, at ingen personer er kommet til skade eller har været i fare under branden. Vagtchefen har desuden oplysninger om, at omkring 40 grise har været i stalden.

Anmeldelsen er indløbet klokken 18.10.

Tidligere på aftenen rykkede politi og øvrigt redningsmandskab ud til en Netto-butik, da forbipasserende havde fundet en livløs person. Den person er senere blevet erklæret død.

OPDATERING:

Efter brandfolk og politi har fået ordentlig adgang til stedet, viser det sig, at 550 grise er døde. Læs mere her.