Onkel Reje udsat for ny ballade

DRs figur Onkel Reje

DRs figur Onkel Reje har endnu en gang skabt røre, men nu slår Tv-stationen fast, at han gerne må bande og gå i latex

Efter dette års børne MGP tilbage i februar-måned modtog DR klager fra to forældre, der mente, at Onkel Rejes optræden i programmet var under al kritik.

Men nu har lytternes og seerenes redaktør hos DR Jesper Termansen slået fast, at der ikke er sket overtrædelse af retningslinjer.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Onkel Reje blev efter MGP kritiseret i de to klager for, at han opførte sig upassende ved at bande, gå i latex-tøj og at lave en joke med medværten Jonas Madsen, hvor han omtalte hans numse.

‘Det er ikke en overtrædelse af DRs etik, at Onkel Reje bander, ligesom LSR (Lytterne og seernes redaktør, red.) ikke finder belæg for, at Onkel Reje er iført tøj, som har pornografisk eller seksualiseret karakter,’ skriver Jesper Termansen i sin afgørelse. 

Den ene klager mente, at det var under al kritik, at DR lod såkaldt ‘seksualiseret indhold’ være en del af børnenes MGP og fortalte, at vedkommendes børn havde fået det ‘direkte dårligt’ af at se programmet.

»LSR vurderer ikke at omtale af en værts nøgenhed eller bagdel er i strid med DRs etik. LSR lægger til grund, at DR selv påpeger, at karakteren udspringer af et komisk og absurd univers, som målgruppen kender«, skriver Jesper Termansen, der også afviser, at der indgik ‘voksen-indhold’ i børnenes MGP.

Af den årsag bliver der altså ikke givet en undskyldning fra DR til de to klagere.