Nyt salmonellaudbrud vokser hurtigt

Der er et nyt salmonellaudbrud i gang, og det vokser hurtigt.

Der er et nyt hurtigtvoksende salmonellaudbrud i Danmark. Indtil videre er 43 personer blevet smittet. Udbruddet omfatter 27 mænd og 16 kvinder, der spænder i alder fra 3 til 85 år.

Myndighederne advarer om, at det reelle antal smittede kan være “langt højere” end de bekræftede tilfælde.

Institutet har fastslået, at alle patienterne er smittet fra samme kilde, og efterforskningen peger på hakket oksekød som den sandsynlige kilde til udbruddet.

Arbejdet med at identificere den præcise kilde til smitten fortsætter, og der bliver gjort en indsats for at advare forbrugerne om potentielt inficerede produkter.

Dette udbrud understreger nødvendigheden af korrekt håndtering og grundig tilberedning af råt kød for at forhindre fødevarebårne sygdomme. Forbrugerne opfordres til at sikre, at hakket oksekød tilberedes ordentligt og til at opretholde god køkkenhygiejne.

For yderligere information og opdateringer anbefales det at holde øje med Statens Serum Instituts hjemmeside og officielle meddelelser fra sundhedsmyndighederne.

En mand stak af i sin bil fra politiet i går. Han endte med at køre ind i flere parkerede biler. Han er nu tilskadekommen og anholdt. Læs historien her.