Nyt om politiets biljagt søndag morgen: To mænd og to kvinder i de svenske biler

Der var en mand og en kvinde i hver af de to svenske biler, som dansk politi jagtede tværs over Amager søndag morgen.

Den ene bil lykkedes det for politiet at få standset ved Sjællandsbroen. Den anden bil – en blå VW Golf – endte med at forulykke ved Kalvebodbroen i Hvidovre.

LÆS OGSÅ: Her sluttede jagten for svensk bil: Avis sætter den i forbindelse med røveri i Sverige

De to mandlige førere af bilerne forsøgte at løbe væk fra politiet, men de blev begge standset af politiet og anholdt.

Københavns Politi skriver på Twitter:

“Bilen, der endeligt blev standset i Hvidovre, var en svensk indregistreret VW Golf med en 22-årig mand bag rattet og en 23-årig svensk kvinde på passagersædet. Det er mod denne bil, der er afgivet skud. Den anden bil er en Volvo – ligeledes svensk indregistreret. Føreren af den var en 21-årig mand, og med i bilen var en 24-årig kvinde. Standsning af Volvoen var mindre dramatisk og foregik i København ved Sjællandsbroen. Relationen til de to i den anden bil undersøges. VW Golfen er af svensk politi sat i forbindelse med et røveri begået I Helsingborg i nat i timerne forud for anholdelserne i København. Oplysninger kan ikke uddybes for nuværende.”

Svensk politi havde registreret, at den eftersøgte VW Golf havde krydset betalingsanlægget til Øresundsbroen og alarmerede derefter dansk politi.

LÆS OGSÅ: Kæmpe drama søndag morgen: Politiet afgiver skud – fire anholdte

Efterforskningsleder hos Københavns Politi, Kenneth Hviid Simonsen, siger til bt.dk, at minimum den ene af de fire anholdte skal i grundlovsforhør. Der er tale om føreren af den blå VW Golf, der forulykkede ved Kalvebodbroen.