04. feb. 2024 - 10:09

Nyt i sagen: Mænd holdt fanget – tvunget til at besvare sexannoncer

Arkivfoto: Politi afspærring


Østjyllands Politi har anholdt en 35-årig mand og sigtet ham for frihedsberøvelse. Forbrydelsen skulle være sket 4. december i fjor i Tilst ved Aarhus.

Manden er blevet anholdt natten til søndag i Aarhusområdet, fortæller specialanklager Jesper Rubow fra Østjyllands Politi til Ritzau.

Ved grundlovsforhøret vil Rubow bede dommeren om at lukke dørene af hensyn til efterforskning af sagen, og hverken han eller andre hos Østjyllands Politi vil på den baggrund oplyse yderligere om sagen på nuværende tidspunkt.

Jesper Rubow bekræfter imidlertid, at der er tale om samme sag, som politiet meldte ud om den 5. december.

Dengang fortalte Østjyllands Politi, at man modtog en anmeldelse om, at en person angiveligt skulle være frihedsberøvet – altså holdt fanget eller på anden måde forhindret i at forlade stedet – på en adresse i Tilst.

På adressen traf politiet fire mænd, og politiet vurderede, at to af mændene – en 19-årig og en 23-årig – var ufrivilligt til stede. Derfor blev de to øvrige mænd anholdt og sigtet for frihedsberøvelse. Blandt andet.

For da politiet foretog ransagning af stedet, fandt man flere kilo hash, som blev beslaglagt.

Politiet oplyste dengang, at man formodede, at de to mænd havde været frihedsberøvet i en periode på flere døgn.

De to anholdte – en mand på 26 år og en mand på 29 år blev begge varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

TV2 Østjylland var dengang til stede ved grundlovsforhøret og kunne fortæller, at de to formodede gerningsmænd angiveligt havde tvunget de to ofre til at rulle joints og besvare sexannoncer.

Det fremgik af sigtelsen dengang, men grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og det kom derfor ikke offentligt frem, hvad sagen nærmere gik ud på.

Jesper Rubow oplyser, at de to sigtede fra dengang fortsat sidder fængslet i sagen, og oplyser, at den 35-årige, som fremstilles søndag, sigtes for det samme som de to.

Søndagens grundlovsforhør begynder klokken 11.