20. jun. 2022 - 11:48

Nu skal det vælte ned igen: DMI forudser skybrud i store dele af DanmarkSolen kan ikke rigtigt blive herre i denne sommer i det nordlige Europa. Og mandag skal store dele af Danmark regne med, at vandmasserne igen skal hærge landet.

DMI har mandag med gul bjælke udsendt varsel om skybrud.

Annonce

“Der er på Sjælland varsel om lokale skybrud til dels med hagl og torden.Der er i den øst- og sydøstligste del af Jylland på Fyn, Lolland og Falster, DMI risiko for lokale skybrud,” skriver DMI på instituttets hjemmeside – og fortsætter:

“Mandag passerer et lavtryk ned over Danmark fra nordvest, sammen med for årstiden meget kold luft i de højere luftlag. I den forbindelse vil der i komme byger, som især i eftermiddag, i den øst- og sydøstligste del af Jylland, Fyn og Sjælland, kan blive kraftige og være med torden. På Sjælland forventes de kraftigste byger.

Da prognoserne indikerer, at bygerne kan blive temmelig hidsige, og der samtidig ikke er meget vind, er der risiko for, at der lokalt kan falde mere end 15 mm regn på 30 minutter – og dermed opfylder kriteriet for skybrud. Vi har derfor udsendt DMI varsel for skybrud gældende fra mandag kl. 11 til kl. 18.

Mod aften ventes bygerne at opløses eller svækkes.”

Annonce


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER