Mand anholdt efter massiv udrykning til alvorlig hændelse i lufthavn

Der er nu foretaget anholdelse af en mistænkt gerningsmand

Al flytrafik er lørdag stoppet i Billund Lufthavn på ubestemt tid efter en bombetrussel. En mand er anholdt

Billund Lufthavn er lørdag blevet evakueret på grund af en bombetrussel.

Det oplyser lufthavnens kommunikationschef, Dan Prangsgaard, til både Ekstra Bladet og TV2 lørdag formiddag.

Evakueringen betyder, at alt personale og alle gæster er blevet bedt om at forlade lufthavnen.

Sydøstjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at en mand er anholdt efter hændelsen, som blev anmeldt klokken 10.30.

Politiet mistænker på nuværende tidspunkt ikke, at der er flere, som står bag truslen.

Dan Prangsgaard oplyser til Ritzau, at hændelsen har medført aflysninger, men han kan ikke sige noget om i hvilket omfang, det vil påvirke driften resten af dagen kort før klokken 13.30.

– Vi kan ikke sige på nuværende tidspunkt, hvad det præcise omfang er. Men det har betydet aflysninger lige nu, siger han.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Både politi, brandvæsen og ambulancetjenesten er til stede ved lufthavnen

Dan Prangsgaard understreger, at lufthavnen viderebringer den information, som den får fra myndighederne, så hurtigt, som det kan lade sig gøre.

– Og så handler det om, at vi forsøger at hjælpe de mennesker, som står udenfor og venter. Vi har lavet en aftale med det hotel, som ligger tæt på lufthavnen, at børnefamilierne kan komme indenfor der, siger han.

Politiet skriver i pressemeddelelsen, at der ikke er nogen aktivitet i Billund Lufthavn, og at man ikke har en tidshorisont for, hvornår flytrafikken kan genoptages.

– Politiet vil nu med hjælp af efterforskere, bombehunde og Forsvarets ammunitionsryddere undersøge den konkrete anmeldelse i lufthavnen. Det kan endnu ikke bekræftes, at der er tale om en bombe på stedet, skriver politiet.

Politiet skriver ikke nærmere om den konkrete trussel.

Det fremgår af lufthavnens hjemmeside, at der både er forsinkede fly og aflyste fly, som efter planen skulle have landet i lufthavnen lørdag.

Flere medier har delt billeder fra lufthavnen, hvor man både kan se flere afspærringer, og at en lang række evakuerede venter udenfor.

Sydøstjyllands Politi var allerede til stede omkring det nærliggende Legoland i Billund, da det fik en anmeldelse om en bokssprængning natten til lørdag.

Politiet vil nu undersøge, om de to hændelser har relation til hinanden, lyder det.

I pressemeddelelsen står der, at man kan følge oplysninger om flyaktivitet på Billund Lufthavns hjemmeside og Facebook.

Politiet opfordrer desuden til, at man som rejsende til og fra Billund Lufthavn holder sig orienteret om politiets udmeldinger.

Billund Lufthavn er Danmarks næststørste lufthavn efter Københavns Lufthavn.

Sidste år havde lufthavnen næsten fire millioner passagerer.