Lukket i flere uger: Badeland i Nordjylland genåbner efter rottebesøg

Et badeland i Nordjylland har været lukket i ubestemt tid som følge af et rottebesøg. Nu er der dog glædeligt nyt for gæsterne, da badelandet torsdag genåbner.

Badelandet The Reef hos Quality Hotel i Frederikshavn genåbner torsdag, efter at det blev lukket 6. juli, fordi der blev observeret en rotte.

Det oplyser hoteldirektør Marianne Bredevang til Kanal Frederikshavn onsdag.

– At en lille rotte skulle skabe så meget ballade, var vi ikke forberedt på, og jagten tog desværre meget længere tid, end vi havde forestillet os, siger hun til mediet.

Hotellet havde fået personale fra skadedyrsbekæmpelsesfirmaet Anticimex til at tage sig af sagen.

Det viste sig, at rotten “havde en ven med sig”, men “nu er vi i mål med jagten”, lyder det fra Marianne Bredevang.

Det er Anticimex, som har givet grønt lys til, at badelandet kan åbne dørene torsdag.

Den seneste tid har rotter sendt firmaer i skadedyrsbekæmpelse på overarbejde, og kommuner modtager flere anmeldelser om rotter end normalt.

Det skyldes, at den store mængde regn har presset dyrene op af kloakkerne.

Hos Rentokil, der varetager rottebekæmpelse i 15 kommuner, oplyser teknisk chef Claus Schultz onsdag, at problemet er størst i de områder, hvor der er kommet ekstraordinært meget regn.

Blandt andet i Sydjylland og i Midtjylland.

– Det har været en lidt mærkelig sommer, hvor det nogle dage har været hamrende varmt og andre dage regnet voldsomt. Det har fået flere rotter end normalt til at søge væk fra kloakkerne.

– Samtidig har oversvømmelser på marker og i skovområder gjort det sværere for de rotter, der lever der. Så går de i panik og søger andre steder hen.

Stigningen i antallet af rotteanmeldelser kommer oven på en årrække, hvor der ellers generelt er registreret et fald. I 2023 var der på landsplan 126.000 anmeldelser, hvilket er lavere end tidligere år.

Det kan skyldes tilfældigheder, men tilskrives også forbedrede kloaksystemer, hvor regnvand og spildevand separeres, ligesom mere effektive måder at udrydde rotterne på kan være en forklaring.

Denne sommers stigning skal ses i lyset af, at der de seneste 12 måneder er faldet 1125 millimeter regn. Det gør perioden til den vådeste, Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) nogensinde har målt.

Der er blevet stjålet et stort, historisk relief i Jylland. Man kender hverken til mulige gerningsmænd eller motiv.