03. maj. 2023 - 13:21

Litauer ville køre fra politiet på motorvejen: Kokain i blodet – og promille på over 2!Arkivfoto

En 24-årig litauer blev tirsdag aften taget med både narko og spiritus i blodet, efter at han havde forsøgt at køre fra politiet på Køge Bugt Motorvejen.

Det var en af politiets civile videovogne, der lagde mærke til litaueren. Det skete, da han overhalede den civile politibil på Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning ved Greve.

Annonce

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Patruljen foretog hastighedsmåling på den litauiske bil, fordi den kørte væsentligt hurtigere end de 110 km/t, som er tilladt.

LÆS OGSÅ: Bilist ramte tre-fire køer: Bil og ko har fået skadet

Det viste sig, at bilen kørte med en gennemsnitsfart på 181 kilometer i timen på en to kilometer lang strækning.

Ved Ishøj-afkørslen lykkedes det for patruljen at få bilen med de litauiske nummerplade til at standse..

Annonce

Men da betjenten nærmede sig bilen for at tale med føreren, accelererede den litauiske bilist. Patruljen fik dog standset bilen lidt senere ved motorvejens nødspor.

LÆS OGSÅ: Se video: Blev du også overrasket over sirene-alarm på din mobil?

Den 24-årige mand havde kørekort til bilen, men en alkometer- og en narkometertest var positiv for henholdsvis alkohol og kokain. Politiet formoder, at alkoholpromillen var over 2. Men dette skal en blodprøve afgøre.

Samlet set anså politiet litauerens kørsel som vanvidskørsel. Derfor beslaglagde politiet bilen, og de vil under en retssag kræve ret til at konfiskere den.

Annonce

Politiet vil allerede i et grundlovsforhør kræve manden varetægtsfængslet, fordi de er bange for, at han på fri fod vil forsøge at undgå, at de danske myndigheder kan strafforfølge ham.ANDRE LÆSER OGSÅ