Legendarisk Disney-paryk får hæder

Disney-parykken har med sin ikon-status defineret en hel generation af håbefulde unge verden over. Nu bliver parykken udstillet ved Disneys Legacy Ceremony til glæde for de mange fans.

Den vel nok mest kendte og omtalte paryk i mands minde får nu sin hæder og anderkendelse af Disney.

Det skriver X-profilen Pop Base, som er en profil, der beskæftiger sig med en bred vifte af kultur.

Det drejer sig om den blonde paryk fra den amerikanske tv-serie Hannah Montana, der nu kan se frem til at blive udstillet ved Disney Legacy Ceremony, som kan sammenlignes med i form for Hall of Fame. Parykken bliver båret af seriens hovedperson, Miley Stewart, som bliver spillet af musikstjernen Miley Cyrus.

Disney-serien, der løb i fem år fra 2006 til 2011, handler om den amerikanske teenager Miley, som lever et dobbelt liv. Om dagen er hun blot en almindelig jævnaldrende teenager, mens hun om aften begiver sig ud i et eventyr som superstjernen Hannah Montana. Kun nærmeste familiemedlemmer kender til sin hemmelighed.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Braids by Laura

Foruden for disney-seriens mange mindeværdige afsnit, formåede Miley Cyrus med hjælp fra sin far, countrysangeren Billy Ray Cyrus, også at indspille nogle populære sange. Nogle af de helt store musikklassikere tæller The Best of Both Worlds og The Climb.

Miley Cyrus’ rolle i disney-serien blev hendes gennembrud i underholdningsbranchen, og det blev tilmed startskuddet på en gloværdig musikkarriere, der tæller pophits som We Can’t Stop fra albummet Bangerz fra 2013 og senest Flowers fra albummet Endless Summer Vacation fra 2023. Sidstnævnte vandt en grammy for årets bedste sang, som er Miley Cyrus hidtil eneste grammy.

Miley Cyrus har dog tidligere udtalt at rollen som Miley Stewart og Hannah Montana ikke udelukkende var en dans på roser. Til ungdomsmagasinet Teen Vogue har hun nemlig fortalt om, hvordan rollen påvirkede hendes selvværd og udløste en identitetskrise.

Læs også: Tirsdag eftermiddag døde én af Frankrigs helt store filmstjerner.