01. nov. 2023 - 12:46

Indvandrere får dårligere diabetesbehandling end etnisk danskere(Arkivfoto)

En nylig undersøgelse, der omfattede mere end 250.000 personer med type 2-diabetes, har kastet lys over betydelige forskelle i sundhedsvæsenets behandling af diabetes.

I en pressemeddelelse fra Aarhus Universitetshospital lyder det, at forskere fra Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus konkluderer, at kvaliteten af diabetesbehandlingen var markant ringere for førstegenerationsindvandrere sammenlignet med etniske danskere.

Annonce

Dette indikerer en tydelig skævhed i behandlingen af sygdommen, på trods af at tidligere studier har vist en højere forekomst af type 2-diabetes blandt mange indvandrergrupper sammenlignet med indfødte danskere.

LÆS OGSÅ: POLITIET UNDERSØGTE MISTÆNKELIGT FORHOLD: NU ER DER NYT I SAGEN

“Det er afgørende, at vi arbejder på at forstå årsagerne til disse uligheder, hvis vi skal have noget håb om at gøre op med uligheden,” udtalte Anders Isaksen, klinisk forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitet.

Undersøgelsen viste klart, at selvom diabetes er mere udbredt blandt mange indvandrergrupper, får de ikke den samme kvalitet af behandling som indfødte danskere.

Annonce

Isaksen understregede vigtigheden af at dykke ned i årsagerne til disse forskelle for at skabe lighed i behandlingen af diabetes og forbedre sundhedssystemets respons på forskellige befolkningsgrupper.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER