31. okt. 2022 - 11:48

Inden FCK mod Dortmund: Politiet indfører skærpet strafzone omkring ParkenPolitiet har indført skærpet strafzone i området omkring Parken i København inden FCKs sidste hjemmekamp i Champions Leagues gruppespil mod Borussia Dortmund onsdag aften kl. 21.00

Dermed kan straffen stige til det dobbelte for visse typer af kriminalitet i den skærpede strafzone.

Det gælder for eksempel vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden.

“”En fodboldkamp skal være en hyggelig begivenhed i en god atmosfære, og det er det, vi arbejder hårdt på at sikre. Vi indfører den skærpede strafzone, fordi vi desværre har en forventning om, at der kan opstå uroligheder, der involverer større grupper af både tyske og danske såkaldte risikofans fra flere forskellige klubber, og det er vores vurdering, at en skærpet strafzone kan hindre nogle af de uroligheder,” siger ledende politiinspektør Peter Dahl fra Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Der var i forbindelse med den første kamp mellem de to klubber i Dortmund en del uro, som du kan se billeder og video af her på siden.

En del af denne uro hang sammen med, at der var mennesker iført Brøndby-trøjer, der var mødt op til kampen for at støtte Borussia Dortmund.

Onsdag får selve fodboldkampens resultat ingen betydning for det videre forløb i Champions League. Borussia Dortmund er sikret videre deltagelse i turneringen fra gruppens andenplads, mens FCK ikke undgår at blive nummer sidst i puljen. Dermed får FCK ikke flere europæiske kampe i denne omgang.