27. sep. 2023 - 12:31

Ikonisk Aarhus-restaurant er gået konkursDen ikoniske restaurant i Aarhus, Mackie’s Pizza og Cantina, er under konkurs-behandling. Det skriver flere medier.

Restauranten har igennem flere år været en dårlig forretning, og nu er den så under konkurs-behandling.

Mackie’s Pizza og Cantina ligger på Sankt Clemens Torv i det centrale Aarhus, og den hed oprindeligt kun Mackie’s Pizza.

Restauranten åbnede i 1980. På daværende tidspunkt kendte danskerne godt pizza. Men pizza var endnu ikke for alvor slået igennem her i landet. Det skete først nogle år senere.

Mackie’s Pizza udmærkede sig fra start ved, at den var udsmykket med bl.a. guitarer.

Desuden var der temmelig høje toppings på pizzaerne, og det var ikke muligt at få kniv og gaffel til at spise pizzaerne med. Restaurantens gæster skulle altså bruge deres hænder og deres fingre for at få pizzaerne ned i deres maver.

Mackie’s Pizza blev i mange år drevet af englænderen Michael John Lee, der lånte penge ud til sin ven Mackie, der havde restauranten. Michael Lee gik med for at få sine penge retur. Men en dag rejste Mackie, og så stod Michael Lee alene tilbage som ejer af et pizzeria, som han imidlertid fik gjort til en rigtig god forretning.

Foruden at være pizzafan var Michael Lee også musikfan og fodboldfan om en hals. Han blev også fan af AGF, som igennem firserne skovlede medaljer hjem.

Michael Lee var en af klubbens sponsorer, og det kom frem, at han på et tidspunkt havde tilbudt klubben en stor sum penge, hvis han måtte spille en halvleg som angriber på AGFs daværende hold i den bedste danske fodboldrække. AGF sagde dog pænt nej tak.

Michael Lee døde af en hjerneblødning i 2015 i en alder af 67 år. Siden har andre forsøgt at drive restauranten videre.

TV2 Østjylland citerer boets kurator, Nicolai Thorneman, for, at han nu har 14 dage til at finde en ny ejer. Det betyder, at der endnu er håb for, at de ansatte kan bevare deres jobs.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER