Tricktyv tilbød ældre hjælp mod tyve

Illustrationsfoto

En 48-årig mand er lørdag blevet varetægtsfængslet af en dommer ved Retten i Aalborg for seks tilfælde af tricktyverier.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden er sigtet for tre tyverier begået i Brønderslev den 21. marts, to begået i Skagen den 3. april og et begået i Ålbæk samme dag.

Nordjyllands Politi oplyser ikke, hvordan den 48-årige mand forholder sig til de sigtelser, der er rejst mod ham.

Anholdelsen af den 48-årige skete på en restauration i Frederikshavn og var resultatet af, hvad politiet selv beskriver som “en kort, men meget intens efterforskning”.

– Jeg er rigtig glad for, at vi nu har fået et gennembrud i efterforskningen i form af denne anholdelse. For der er tale om kriminalitet, hvor man målrettet er gået efter ældre og svage mennesker, siger politikommissær Peter Skovbak i pressemeddelelsen.

Tyverierne er begået ved, at gerningsmanden har henvendt sig til ældre borgere og tilbudt dem at hjælpe med at gemme eventuelle værdier for indbrudstyve.

Men i stedet for at bidrage til beskyttelsen af de ældre borgeres værdier blev genstandene stjålet. Der er for eksempel tale om kontanter og smykker.

På nuværende tidspunkt ønsker politiet ikke at komme med yderligere oplysninger om sagen.

Politiet henviser til, at lørdagens retsmøde af hensyn til den videre efterforskning blev holdt uden adgang for offentligheden.

Den 48-årige skal foreløbig sidde fængslet i fire uger.

LÆS OGSÅ:

Brosten i Pusher Street rives op: Sådan ser det ud nu

20-årig kørt i å