Han skal fanges: Mistænkt for 11 forhold

OPDATERING: POLITIET HAR FÅET KONTAKT TIL DEN EFTERLYSTE

Mandag blev der begået ikke færre end 11 af tilfælde af kontaktbedrageri mod ældre mennesker.

Politiet efterforsker sagerne massivt og offentliggør nu fotos af en mistænkt gerningsmand, i håb om, at offentligheden kan hjælpe med at identificere personen.

Sådan skriver politiet i en efterlysning.

I de fleste tilfælde lykkedes det gerningsmændene at overtale de ældre borgere til at udlevere hævekort.

Sådan skriver Nordjyllands Politi i en efterlysning af én af de mistænkte.

I løbet af de seneste dage har Nordjyllands Politi modtaget 11 anmeldelser om såkaldte ’bankbudsager’.

Der er tale om en form for kontaktsvindel, som er kendetegnet ved at ældre borgere modtager en telefonisk henvendelse, hvor de bliver fortalt at der er uregelmæssigheder på deres konto.

Herefter bliver borgeren opsøgt på bopælen, hvor de bliver bedt om at udlevere hævekort og eventuelt også andre værdier, såsom smykker.

Sådan skriver politiet i efterlysningen.

Alle de 11 forhold blev forøvet i mandags, den 14. oktober 2024. I perioden fra frokost til midt på eftermiddagen. Der er tale om et par forhold i Hjallerup og de resterende i Støvring/Skørping/Hobro.

I de fleste tilfælde lykkedes det gerningsmændene at overtale de ældre borgere til at udlevere hævekort. De pågældende kort blev så ganske kort tid efter anvendt i hævekortautomater.

Det er fra disse manøvrer hvorfra politiet foreløbigt har sikret overvågningsfotos af én ung mand, som nu bliver offentliggjort.

Har du oplysninger i sagen eller kan du genkende personen, så ring til politiet på telefon 1-1-4.

I Danmark brød en voldsom brand ud ved en skole. I dag er det gået ud over SFO’en. Læs den historie og se de vilde billeder her.

Politiets frigivede billeder: