24. okt. 2023 - 12:40

Fire års fængsel til direktør for bedrageri: Svindlede for vanvittigt millionbeløbEn skelsættende dag ved Retten i Aarhus har ført til, at en 53-årig direktør, Michael Bak, er blevet idømt en fængselsstraf på fire år for bedrageri i millionklassen. Bak, der tidligere fungerede som leder af rådgivningsselskabet FinansTeam Aps, har tilstået en langvarig og omfattende bedragerisag, der spænder over hele otte år. Det skriver TV2 Østjylland.

I løbet af retssagen indrømmede Michael Bak, at han gennem en årrække havde oprettet falske lån i navnet på personer, der tidligere havde søgt hans rådgivning vedrørende privatøkonomi. Bedrageriet begyndte i 2015 og fortsatte indtil 2023, og det samlede beløb, der blev bedraget, oversteg 50 millioner danske kroner.

Annonce

Ud over at skabe de falske lån tilstod direktøren også at have overført en samlet sum på 730.000 kroner fra kunders konti til selskabets egne konti. Pengene blev angiveligt brugt til at opretholde driften af FinansTeam og især søsterselskabet Pengeprofilen, som Michael Bak også var indehaver af.

Under retssagen beskrev Bak, hvordan han følte sig fanget i en økonomisk nedadgående spiral, især som følge af et projekt relateret til udviklingen af ny software til kreditvurdering af borgere. Projektet manglede investorer, der ville bidrage med nødvendig kapital, hvilket førte til hans beslutning om at skaffe midlerne på alternative måder – en beslutning, som han senere tilstod.

Sagen blev først offentligt kendt i april, da medier begyndte at rapportere om bedrageriet. Flere borgere, der tidligere havde søgt økonomisk rådgivning fra FinansTeam, stod frem og afslørede, at der var blevet overført penge fra deres konti til FinansTeam uden deres samtykke.

Kort tid efter medieomtalen besluttede Michael Bak at henvende sig til Østjyllands Politi og tilstod sin forbrydelse. Han blev anholdt og senere varetægtsfængslet.

Annonce

Som en konsekvens af skandalen har både FinansTeam og Pengeprofilen anmeldt konkurs, og Michael Bak er også blevet personligt erklæret konkurs. Ud over fængselsstraffen har dommen frataget Bak retten til at beskæftige sig med økonomisk rådgivning i fremtiden. Det er endnu uvist, om Michael Bak vil anke dommen, da han har bedt om betænkningstid i forhold til dette spørgsmål.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER