Her udebliver hjemmehjælpen grundet snestormen

Det kraftige snevejr i Danmark onsdag gør det svært for hjemmehjælpen at nå ud til alle borgere i flere kommuner – særligt i Jylland.

Derfor må kommunerne prioritere de nødvendige besøg såsom udlevering af medicin og mad. Det gør de blandt andet i Aalborg Kommune.

– Vi laver konkrete individuelle vurderinger i forhold til, hvilken hjælp den enkelte borger skal have.

– Og her vurderer vi, om den kan udsættes eller leveres på en anden måde, siger afdelingslederen for hjemme- og sygeplejen i Aalborg Kommune, Stine Norlén.

Dog er hjemmehjælpen kommet frem til alle borgere med akutte behov, oplyser hun.

– Det har været med forsinkelser i nogle områder – specielt i de store landområder, hvor vi skal ud med bil, og vi har måttet gå rundt nogle steder, siger Stine Norlén.

Også i Randers Kommune har hjemmehjælpen prioriteret de akutte besøg på grund af snevejret. Det oplyser kommunens omsorgschef, Lene Jensen.

– Hjemmehjælpen kører ud til de vigtigste opgaver, og derfor kører de ikke ud til rengøring eller andet, hvis ikke de kan komme frem på grund af vejret, siger hun.

I begge kommuner ringer hjemmehjælpen til de borgere, hvor de ikke kan komme frem og hjælpe med eksempelvis rengøring, bad eller skift af støttestrømper.

– Vi finder en løsning sammen med den enkelte borger. Nogle melder også selv ind og siger, at de ikke behøver hjælpen i dag, siger Stine Norlén fra Aalborg Kommune.

Mange andre steder i Jylland er hjemmehjælpen også gået i nødberedskab, som betyder, at de kun prioriterer vigtige besøg.

Blandt andet i Silkeborg Kommune, Ikast-Brande Kommune og i Favrskov Kommune. Det skriver TV Midtvest onsdag.

Her oplever hjemmehjælpen udfordringer med at køre ud til borgerne i bil, og derfor bliver det livsnødvendige prioriteret først.

Arkivfoto