Hamas til stede i Danmark

Dansk politi har afsløret Hamas-infrastruktur i Europa, siger Netanyahus kontor. Mossad nævner syv anholdte

Flere personer, der “opererer på vegne af” Hamas er indblandet i de terrorplaner, der er blevet afsløret i Danmark.

Det meddeler den israelske premierminister Benjamin Netanyahus kontor torsdag ifølge Reuters.

Dansk politi har desuden afsløret “Hamas’ infrastruktur på europæisk jord”, lyder det i meddelelsen.

Den israelske avis Haaretz citerer efterretningstjenesten Mossad for at sige, at syv personer, som er anholdt i Danmark, har handlet på vegne af Hamas.

Det samme skriver Netanyahu på det sociale medie X.

– Efter en fremskyndet og omfattende efterretningsundersøgelse har danske sikkerheds- og politimyndigheder anholdt syv terrorister, der handlede på vegne af terrororganisationen Hamas og forpurret et angreb, hvis mål var at dræbe uskyldige civile på europæisk jord, skriver han.

Dansk politi har ikke umiddelbart bekræftet meldingerne fra Israel.

Det har kun bekræftet anholdelsen af tre personer i Danmark. De er sigtet efter straffelovens bestemmelse om terror.

De tre sigtede vil blive fremstillet i grundlovsforhør senere på dagen. Mindst en af de anholdte personer vil blive fremstillet ved Retten på Frederiksberg.

Der vil blive anmodet om dobbeltlukkede døre. Det betyder, at offentligheden hverken får adgang til at høre sigtelsen eller at være med til retsmødet.

Desuden er en fjerde person blevet anholdt i Holland.

Flemming Drejer, som er chefpolitiinspektør og operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste, PET, sagde på et pressemøde torsdag eftermiddag, at politiet stadig er i færd med, hvad han kalder en “sikkerhedsoperation”.

– Det er baseret på en intensiv efterforskning, som PET har udført i tæt samarbejde med vores udenlandske samarbejdspartnere.

Kristeligt Dagblad citerer Israels Kanal 12 for, at en af de “udenlandske samarbejdspartnere”, som Flemming Drejer ikke nævner ved navn, den israelske efterretningstjeneste Mossad.

Det er ifølge Kanal 12 Mossad, der har givet Danmark vigtige oplysninger om et terrornetværk, der angiveligt planlagde at ramme jødiske og israelske mål i Danmark.

Flemming Drejer bekræftede på pressemødet torsdag, at efterforskningen “har afdækket, at et netværk af personer har været i gang med at forberede en terrorhandling”.

Han ville ikke sige noget om mål og motiv, men “der er tråde til bandemiljøet, til den forbudte bande LTF (Loyal To Familia, red.), personer der opholder sig i Danmark og i udlandet”, lød det.

Desuden sagde han, at politiet “er opmærksomme på jødiske lokaliteter”.

/ritzau/