26. jun. 2022 - 22:39

Frustreret studenter-chauffør gider snart ikke mere: De kastede også med æg mod mig i år!Det er et tilbagevendende problem med kasteskyts – især æg – mod studentervogne. Det siger en chauffør, som presse-fotos.dk har talt med.

“Det er det samme hvert år,” siger han.

“Når vi kommer til ‘udsatte’ områder, så bliver der meget ofte kastet med æg eller andet kasteskyts. I år slap jeg for flasker, men der blev kastet med æg, da vi kørte ind i Vigerslev Vænge i Valby,” fortæller han.

“Det sære denne gang var, at det var folk, der var med til festen. Der var mellem 100 og 200 drenge til deres komsammen,” fortæller chaufføren og fortsætter.

“Da vi så kom dertil, siger jeg til en af de unge, der var sådan lidt af en ledertype, at det må I lige få styr på. Men han var ligeglad. Da vi så nærmer os stedet, så havde de lagt en seks-otte skraldespande ud, der spærrede vejen. Så var de sådan en 50 mand – heraf 25, der havde taget plads på taget af et cykelskur. Og så blev der bare kastet med æg.”

“Der kom æg over det hele i vognen. Jeg blev holdende og begyndte at filme med video. Men en af dem fik åbnet døren, og så måtte jeg ellers bare flygte ud af området med en åben dør,” fortæller chaufføren, der nu overvejer, om han vil køre studenterkørsel igen.

“Hvis der ikke er mindst 50 procent danskere i den pågældende klasse, gider jeg ikke. Når hovedparten af studenterne er danskere, er der aldrig problemer,” fortæller han.

” Men problemet er, at vi får først listen med navne et par dage forinden. Og så håber man bare det bedste,” som han siger.

Chaufføren frygter, at hele traditionen med studenterkørsel kan ende med at lukke.

“Sådan går det, hvis ikke der kommer styr på det. For så gider chaufførerne ikke mere. Og det vil være rigtig ærgerligt,” som han siger.

(Lørdag bragte presse-fotos.dk en artikel om en studenterkørsel i Ballerup, hvor der også var blevet kastet med æg. Den kan du læse HER)