Fra slemt til værre: Ringvejen skal spærres i fem måneder!

Arkivfoto

Byggeriet af letbanen fra Ishøj til Lyngby har længe gjort det til en prøvelse at komme frem på Ringvejen omkring København. Og nu bliver det endnu værre.

Det har vist sig at være sværere at arbejde i jorden ved Herlev end ventet. Og derfor bliver stykket mellem Lyskær og Herlev Hovedgade spærret af fra natten mellem mandag og tirsdag – og fem måneder frem!

I den periode skal bilister og cyklister køre omkørsel.

Hovedstadens Letbane skriver i en pressemeddelelse:

“I krydset Mileparken/Kantatevej/Herlev Ringvej er vi stødt på nogle jordforhold, som betyder, at hele krydset skal afspærres, så vi kan udskifte jorden. I den forbindelse er det nødvendigt at spærre Herlev Ringvej for al trafik på strækningen mellem Lyskær og Herlev Hovedgade i ca. fem måneder.

Herlev Ringvej bliver spærret for trafik natten mellem mandag den 20. og tirsdag den 21. marts. I perioden, hvor vejen er spærret, bliver strækningen færdigombygget og midten af vejen bliver klargjort til den kommende letbane.

Adgangsforhold for bilister: Hvis du plejer at køre langs Herlev Ringvej på strækningen mellem Lyskær og Herlev Hovedgade eller skal ind til erhvervskvarteret, skal køretøjer med en højde under 3,6 meter, der kommer fra Gladsaxe eller skal mod Gladsaxe, i perioden benytte Herlev Hovedgade > Marielundvej > Lyskær. Hvis du kommer i retning fra Glostrup eller skal mod Glostrup, er krydset ved Lyskær fortsat åbent. Busser vil blive omlagt til næsten samme rute som køretøjer med en højde under 3,6 meter. 

Køretøjer med en højde over 3,6 meter skal følge den skiltede omkørselsrute ud til Ring 4. Under arbejdet vil der være standsnings- og parkeringsforbud langs Marielundvej, Lyskær og Hørkær i begge vejsider.

Hvis du skal til/fra Musikkvarteret, opretholder vi en vognbane i hver retning ude på Herlev Ringvej mellem Lyskær og Kantatevej. Der vil altså fortsat være omkørsel via Lyskær > Marielundvej > Herlev Hovedgade, hvis man skal mod Herlev, Ballerup eller Gladsaxe. Der vil være åbent for ind- og udkørsel ved Kantatevej til Herlev Ringvej i hele perioden, men der vil komme mindre ændringer undervejs i trafiksituationen.”

For cyklister og gående kommer der også ændringer. Dem kan du læse om ved at klikke HER

Byggeriet af letbanen skal efter planen være færdigt i 2025.