Er du også snottet? Kom af med forkølelsen på 48 timer

Forkølelse

Sommervejret er for alvor overstået og det betyder også, at vejret bliver mere utilregneligt. Mange bliver ramt af forkølelse, bliver snottede og immunforsvaret kommer på overarbejde. Men et simpelt trick kan gøre dig symptomfri på kort tid.

Der er mange remedier mod forkølelse. Nogen kan findes hos helsebutikker, mens andre kan købes på apoteket. Men det er et simpelt trick, som mange danskere ikke kender. Og ‘medicinen’ kan findes i de fleste køkkener.

Hvis du skal af med snot, hoste og ondt i halsen, så kan du hurtigt komme af med forkølelse, men det kræver nok noget tilløb, da det ikke er noget man normalt spiser uden at tilberede det.

Men før du iler ned til apoteket eller tanken for at få fat i Strepsils og Otirivin, så kig i køkkenskabet, eller der hvor du opbevarer dine grøntsager.

Dræber bakterier, der gør dig forkølet

Det er de færreste danskere, der er bekendt med ordet allicin, men det er netop dette stof, der dræber bakterier, vira og parasitter.

Allicin er kan findes i hvidløg og det er også stoffet, der i store træk gør dig rask igen. Men det kræver, at du tygger et helt fed hvidløg, før du får virkningen.

Hvis det lyder som en uoverkommelig opgave, så er det en god ide at blande noget honning sammen med hvidløg, når du skal bekæmpe forkølelse.

Det fortæller læge Jerk W. Langer til TV 2.

“Hvidløg er meget godt. Der er lavet studier, der viser, at det kan afkorte forkølelsen. Ligesom ingefær dæmper det betændelse – det vil sige, at det tager lidt af hævelsen og irritationen i næsen, hvor man er forkølet”, forklarer Jerk W. Langer.

Også Healthline bekræfter, at der er gode muligheder for at slippe af med forkølelse, hvis man tygger hvidløg. Det er dog vigtigt, at det blot er et fed og det bliver tygget igennem, inden det bliver slugt.

Læs flere gode råd til din hverdag på Presse-fotos.dks forbrugsside.