05. jun. 2023 - 16:59

Festlig dag i Hjørring til GrundlovsløbSommer og sol over Grundlovsløbet i Hjørring.

Efter Hjørring Politis Idrætsforening har arrangeret Grundlovsløbet siden 1986, gav de i 2022 arrangør-faklen videre til LIUF-LØB i Hjørring.

Annonce

I dag mandag Grundlovsdag hvor andre var til hygge og taler rundt om i regionen, havde præcis 938 personer meldt sig til løbet små som store.

På seks kilometer ruten var 595 løbere tilmeldt, og på ti kilometer ruten var 343.

Med start og mål ved Mammutpladsen bag Vendsyssel Teater, var der lagt op til en dejlig middag og eftermiddag i løbets tegn. Grundlovsløbet består som helt traditionel af to ruter, en seks kilometer og en 10 kilometer.

Allerede inden løbet gik i gang, var der liv og glade dage og live musik fra Hjørring Musiske Skole, der spillede gode gamle velkendte sange til stor begejstring for de fremmødte.

Velkomsttalen blev leveret af Viceborgmester Per Møller, da Hjørrings Borgmester var i Bjergby og tale til Grundlovsdag. Viceborgmesteren løb selv med på ruterne.

SE OGSÅ: ALVORLIGT CYKELSTYRT: KVINDE HASTET TIL HOSPITALET

Nordjyllands Brandvæsen station Hjørring var også tilstede. Her kunne de mindste prøve at komme op i en brandbil og få en ægte brandmandshjelm på. Det var også Nordjyllands Brandvæsen, der stod for vand til løberne under løbet og efter løbet.

Rundt i de flotte gader i Hjørring sad hundredevis af tilskuere og heppede løberne igennem deres ruter.

Det hele sluttede af klokken 14 med præmieoverrækkelse. Nogle af alle de mange løbere fik et flot diplom med hjem.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER